F1 - VETTEL-ELSŐSÉGGEL INDULT A MÁSODIK TESZTHÉT BARCELONÁBAN
Forma-1 2018: Barcelona, teszt - 5. nap

sebastian_vettel_f1_winter_testing_barcelona_pwfa9n3ncbex.jpg

Szinte minden szempontból tökéletesre sikerült a Ferrari tesztnapja kedden, Barcelonában, mivel Sebastian Vettel, a németek négyszeres világbajnoka nemcsak a leggyorsabb, hanem a legproduktívabb is volt. Több csapatot is műszaki probléma hátráltatta a munkájában mindaddig.

Az előző héttel ellentétben a mai nap során már nem jelentett problémát a csapatok számára az időjárás, ugyanis egész nap 15 °C körül mozgott a levegő és az aszfalt hőmérséklete, emellett a pilóták mind a nyolc órában száraz körülmények között köröztek. Az ötödik napot a ferraris Sebastian Vettel zárta az élen, aki az 1:20.396-os idejével két tizedmásodpercet adott a Mercedes finnjének, Valtteri Bottasnak. S amíg a Ferrari a maga közel 170 körével intenzív napot zárt, addig több csapat - többek között a McLaren, a Force India, a Red Bull és a Toro Rosso - is problémákba ütközött.

Az ötödik tesztnap beosztása:

Csapat Autó 2018. március 6.
Kedd
MERCEDES W09 EQ Power+ Délelőtt: Bottas
Délután: Hamilton
FERRARI SF71-H Vettel
RED BULL RB14 Verstappen
FORCE INDIA VJM11 Pérez
WILLIAMS FW41 Délelőtt: Sirotkin
Délután: Stroll
RENAULT R.S.18 Délelőtt: Hülkenberg
Délután: Sainz
TORO ROSSO STR13 Gasly
HAAS VF-18 Magnussen
MCLAREN MCL33 Vandoorne
SAUBER C37 Ericsson

 

A délelőtti események

Vettel már a délelőtti órákban élre tört a Ferrarival egy 1:20.396-os köridővel, amely két tizeddel bizonyult gyorsabbnak a mercedeses Valtteri Bottas körénél, és több mint két és fél tizeddel a Red Bull hollandjának, Max Verstappennek az idejénél - a három nagy csapat gond nélkül, körülbelül 85 kört teljesítve zárta az első négy órát. Érdekességnek számít az azonban, hogy hármójuk közül Vettel és Verstappen a keményebbik, közepes gumikat használva futották meg a legjobb köridejüket.

A TOP-3 mögött kisebb meglepetésre a Toro Rosso-Honda bukkant fel Pierre Gasly-val, akinek a nevéhez egy 1:20.943-as köridő és 53 kör társult. A francia mögött Kevin Magnussen a Haas-Ferrarival, Sergey Sirotkin a Williams-Mercedesszel, valamint Marcus Ericsson az Alfa Romeo Sauber-Ferrarival.

A délelőtti etap felénél bajba került a Force India, ugyanis Sergio Pérez kicsúszott a sóderágyba a négyes kanyarnál. De a mexikói szerencsére vissza tudott andalogni a depóba, csak teleszórta a kaviccsal a pályát.

A McLarennél mindeközben rémálomszerűen indult a második hét, ugyanis alig egy órával elteltével azért kerültek elő a piros zászlók, mert Stoffel Vandoorne alatt megállt az MCL33-as elektronikai probléma miatt. Utána pedig már nem is nagyon hagyta el a garázst a belgák 2015-ös GP2-es bajnoka, aki így csak 7, azaz hét kört futott csak.

Az ötödik barcelonai tesztnap állása, 4 óra után:

1520341153991.jpg

A délutáni események

sebastian_vettel_f1_winter_testing_barcelona_n7pcw69h61ex.jpg

A második négyórás etap során még a köridők sem javultak a legjobb háromban, ennek megfelelően maradt a Vettel - Bottas - Verstappen sorrend. Ellenben, ami a körszámokat illeti, a Ferrari meglógott, ugyanis a német versenyző 168 körrel zárta a napot. Igaz, a Red Bull is eljutott majdnem 130-ig, de az utolsó másfél órában már csak az utolsó 15 percben gördült pályára az RB14-es, miután az megállt az 1-es kanyarban Verstappen alatt.

Gasly délelőtti köre az ötödik helyre volt elegendő, a Mercedest délutánra átvevő Lewis Hamilton mögött zárva - a brit pilóta 88 köre révén a legszorgosabb csapat a Mercedes volt, a maga 177 körével éppen csak megelőzve a Ferrarit. Azonban a Toro Rosso nem lehet teljesen elégedett, mert - egyelőre ismeretlen okok miatt - a délután folyamán egyetlenegy kört tettek meg csupán, holott idáig megbízhatónak bizonyult a Honda 2018-as erőforrása.

A 2016-os GP2-bajnokot Magnussen és a Renault pilótái, Nico Hülkenberg és Carlos Sainz követték a sorrendben. Az első tíz sorrendjét Sirotkin és Pérez tették teljessé, kiszorítva onnan Ericssont.

A McLaren bukdácsolása délután is folytatódott, ugyanis hidraulikus meghibásodás miatt ismételten lerobbant az MCL33-as Vandoorne alatt, aki 38 körrel zárta a napot. A belga viszont így is megelőzte Lance Stroll-t, aki minden bizonnyal a versenyszimulációt gyakorolhatta az FW41-essel.

Az ötödik tesztnap végeredménye:

1520356702247.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2613720238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása