F1 - HAMILTON VOLT A LEGGYORSABB A NEGYEDIK NAPON VANDOORNE ÉS VETTEL ELŐTT
Forma-1 2018: Barcelona, teszt - 4. nap

lewis_hamilton_f1_winter_testing_barcelona_hwmmm00dijnx.jpg

A délelőtti és a délutáni etapot is a Mercedes zárta az élen a negyedik tesztnapon.

Noha a körülmények már jóval kedvezőbbek voltak, mint szerdán, azért a versenyzők továbbra sem folytathatták a 2018-as szezonra való felkészülést éppen ideális viszonyok mellett. Félidőnél még Bottas vezetett, de a nap végére - az egyre javuló pályán - Hamilton vette át a vezetést, akitől fél másodperccel kapott ki Vandoorne, Vettel pedig 0.9 másodperccel. Két komolyabb piros zászlós etap törte meg csupán a lendületet, amelyeknek okai Ericsson, valamint Verstappen kicsúszása voltak.

A negyedik tesztnap beosztása: 

Csapat Autó 2018. március 1.
Csütörtök
MERCEDES W09 EQ Power+ Délelőtt: Bottas
Délután: Hamilton
FERRARI SF71-H Vettel
RED BULL RB14 Verstappen
FORCE INDIA VJM11 Perez
WILLIAMS FW41 Délelőtt: Sirotkin
Délután: Stroll
RENAULT R.S.18 Délelőtt: Sainz
Délután: Hülkenberg
TORO ROSSO STR13 Gasly
HAAS VF-18 Magnussen
MCLAREN MCL33 9-től 16-ig: Vandoorne
16-tól 18-ig: Alonso
SAUBER C37 Délelőtt: Ericsson
Délután: Leclerc


A délelőtti események

Igaz, a havazás veszélye már nem állt fenn a negyedik előszezoni gyakorlónapon, mégis azt a versenyzők még a Pirelli esős, valamint intermediate abroncsain kezdhették meg a pálya nedvessége miatt. A szervezők engedélyével a csapatoknak ismételten nem kellett ebédszünetet tartaniuk, így 13 és 14 óra között is folytatódhatott a körözés.

valtteri_bottas_f1_winter_testing_barcelona_uop9zirhvoux.jpg

Az első négy órát követően a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas állt az élen egy 1:24.319-es köridővel. A finntől mindössze 113 ezredmásodperccel maradt el a Renault német pilótája, Nico Hülkenberg, míg a képzeletbeli pódium legalsó fokára a Toro Rosso franciája, Pierre Gasly "állhatott fel". Miután a legtöbben eltérő programot futottak a még nem ideális pályán, a versenyzők között igencsak nagy különbségek alakultak ki.

Mindenesetre Gasly mögött helyi idő szerint 13 órakor Max Verstappen (Red Bull), a maga 72 körével a délelőtt legproduktívabb versenyzőjének számító Stoffel Vandoorne (McLaren), Marcus Ericsson (Sauber), Sergey Sirotkin (Williams), Kevin Magnussen (Haas), Sebastian Vettel (Ferrari) és Sergio Pérez (Force India) alkotta a további sorrendet.

Formula 1 on Twitter

The cause of our brief red flag this morning... � #F1 #F1Testing https://t.co/8dqWmzzAZZ

A délelőtti etap mindössze egy megszakítást hozott, miután Marcus Ericsson megcsúszott a 2-es kanyarban, és elásta az Alfa Romeo Sauber F1 Team 2018-as autóját, a C37-est a sóderágyban. Ennek ellenére a svéd a négy órának a második legaktívabb pilótája volt, 63 kört teljesítve.

A negyedik tesztnap állás, 4 óra elteltével:

1519907491065.jpg

A délutáni események

A délutáni órákban már szinte teljesen száraz volt a pálya, így a pilóták szinte zavartalanul körözhettek. Ennek megfelelően folyamatosan javultak a köridők, végül Lewis Hamilton zárt az élen egy 1:19.333-mal - amely a hét leggyorsabb körének is számít egyúttal, - annak ellenére, hogy a közepes keverékű Pirelliken futott. Addig a második helyezett Stoffel Vandoorne több mint 100 kört megtett, és a hiperlágy gumikon fél másodpercre elmaradva a brit versenyzőtől lett a második.

lewis_hamilton_f1_winter_testing_barcelona_wnwyvttnfkxx.jpg

A belgán kívül még ketten lépték át a 100 körös álomhatárt. Sebastian Vettel - aki a harmadik lett lágy abroncsokon - 120 kört tett meg a Ferrarival, Pierre Gasly pedig 147 kört pakolt bele a Toro Rosso-Hondába.

Vettel mögött Magnussen lett a negyedik a Haas-Ferrarival, mindössze pár századdal elmaradva a németek négyszeres világbajnokától - igaz, a dán az eggyel puhább, szuperlágy gumikon futotta meg a legjobb köridejét. Az ötödik Fernando Alonso lett, aki az utolsó két órára vette a McLaren-Renault-t Vandoorne-tól, megelőzve a gyári Renault spanyolját, Carlos Sainz-ot, valamint a Williams kanadaiját, Lance Stroll-t.

Sutton Images

Max Verstappen spins into gravel & stops on track #F1Testing

A nyolcadik helyen már több mint két másodperc volt a force indiás Sergio Pérez hátránya, a mexikóit az a Max Verstappen követte a kilencedik helyen, akit egész nap problémák hátráltattak, délután pedig - a nap második piros zászlós fázisát okozva - még ki is csúszott a pályáról a 12-es kanyarnál. A legjobb tízet Gasly egészítette ki.

A mai nap folyamán a 20-ból 15 versenyző gördült pályára annak köszönhetően, hogy a McLaren mellett a Renault, a Williams, a Mercedes és a Sauber is alkalmazta mindkét pilótáját. Közülük csak Sergey Sirotkin az, akinek nem volt lehetősége slick gumikon mennie, így az utolsó helyen zárt a Williams-Mercedesszel.

Az előszezoni készülés jövő hét kedden folytatódik a második tesztsorozattal Barcelonában.

A negyedik tesztnap végeredménye:

dxochzxwkaa-l26.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3213708500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása