F1 - VETTELÉ A MÁSODIK NAP BARCELONÁBAN
Forma-1 2018: Barcelona, teszt - 2. nap

f1_winter_testing_barcelona_day_two_qn05ivx57-gx.jpg

Tesztnapot nyert a Ferrari, havazással zárult a második nap Barcelonában. 

Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője az élre repítette a Ferrarit az előszezoni tesztsorozat második napjában, Barcelonában. A négyszeres világbajnok 1:19.673-as idejét senki sem tudta megelőzni - a legközelebb hozzá Valtteri Bottas zárt a Mercedesszel, de a finn hátránya már a 0.3 másodpercet is meghaladta, a harmadik helyen pedig kisebb meglepetést okozva Stoffel Vandoorne, a McLaren-Renault belgája zárt. A baljós időjárás-előrejelzések pedig beigazolódni látszódnak, mivel a nap végére a hó is megérkezett Spanyolországba.

A második tesztnap beosztása:

Csapat Autó 2018. február 27.
Kedd
MERCEDES W09 EQ Power+ Bottas
FERRARI SF71-H Vettel
RED BULL RB14 Verstappen
FORCE INDIA VJM11 Ocon
WILLIAMS FW41 Délelőtt: Sirotkin
Délután: Kubica
RENAULT R.S.18 Délelőtt: Sainz
Délután: Hülkenberg
TORO ROSSO STR13 Gasly
HAAS VF-18 Magnussen
MCLAREN MCL33 Vandoorne
SAUBER C37 Leclerc


A délelőtti események

A délelőtt folyamán azonban még nem a Ferrari versenyzője, hanem a Mercedesé, azaz Valtteri Bottas bizonyult a leggyorsabbnak egy 1:20.325-ös köridővel, amellyel éppen csak, 55 ezredmásodperccel megelőzte Stoffel Vandoorne-t, aki a McLaren-Renault-val félidőnél a második helyen állt. 

f1_winter_testing_barcelona_day_two_a21q_4knd-x.jpg

A harmadik hely sorsa sokáig kérdéses, mivel Sergey Sirotkin (Williams-Mercedes), Esteban Ocon (Force India) és Pierre Gasly (Toro Rosso) körökön át pingpongoztak egymás között, a jobbnál jobb körökkel- végül a Williams orosz származású újoncpilótája zárt a legelőrébb ebből a trióból, de csak az ötödik helyen. Ugyanis Sebastian Vettel a Ferrarival bejött harmadiknak annak ellenére, hogy a közepes gumikon futott, Carlos Sainz pedig behozta a negyedik helyre a Renault-t, pedig csak 17 kört futott az első négy órában.

Gasly mögött a tavalyi F2-es bajnok, Pierre Gasly lett a nyolcadik a Sauber-Ferrarival, megelőzve Kevin Magnussent (Haas) és Max Verstappent (Red Bull). Azonban mind a Haas-nál, mind a Red Bull-nál gondok merültek fel - előbbi csapat esetében az okozott problémákat, hogy a dán pilóta az egyik kivezető körén meglátogatta az egyik sóderágyat, míg Verstappen csak egyetlenegy körre ment ki még a reggeli időszak elején.

A barcelonai második tesztnap állása, 4 óra elteltével:

1519744391039.jpg

A délutáni események

Ezúttal nem volt kimondottan ebédszünet, miután a csapatok engedélyt kaptak arra, hogy a délelőtti és a délutáni etapot amúgy kettéválasztó egy órában is pályára gördüljenek. Azonban az élen ennek ellenére egészen sokáig, helyi és egyben közép-európai idő szerint délután 15 óra 30 percig nem változott az állás, azonban ekkortájt Sebastian Vettelt átlépte azt a bűvös, 1:20-as határt.

f1_winter_testing_barcelona_day_two_wnwnwlzbycrx.jpg

Végül egészen 1:19.673-ig tudta lefaragni az etalonidőt a németek négyszeres világbajnoka, amelytől Bottas 303 ezredmásodperccel maradt el, míg Vandoorne délelőtt futott, hiperlágy gumis köre elég volt ahhoz, hogy felférjen a képzeletbeli dobogóra, igaz, csak egyetlenegy ezredmásodpercet adott Verstappennek, aki 67 körrel zárta a napot még úgy is, hogy délelőtt csak egyet teljesített üzemanyagszivárgás miatt. Délután a belgának is gondjai voltak a kipufogó túlmelegedése miatt, így csak 37 körrel zárta a napot.

A holland pilótát Sainz (Renault) és Gasly (Toro Rosso) követték az ötödik-hatodik helyen, megelőzve Robert Kubicát, aki először vitte pályára a Williams FW41-es kódjelű autóját, átvéve azt Sirotkintól, aki a nyolcadik legjobb időt megfutva bő három tizedet kapott a lengyeltől, de megelőzte Ocont, aki meglepően hátul zárt a Force Indiával.

Crog on Twitter

Leclerc must have been hungry and goes for a late lunch after a spin at turn 4 #F1TestDays #f1testing @SkySportsF1 @Circuitcat_eng

A sort pedig a Ferrari partnercsapatai, a Sauber és a Haas zárták. Előbbi alakulat színeiben Leclerc 81 kört teljesített annak dacára, hogy már a délutáni etap első órájában a 4-es kanyar kavicságyában találta magát, amelyet követően már nem is gördült pályára. Magnussen úgyszintén átélt néhány meleg pillanatot nagyjából ugyanott - a dán futotta a legkevesebb, szám szerint 36 kört.

A nap másik piros zászlóját meg éppen a nap legproduktívabb pilóta, a 98 kört teljesítő Sebastian Vettel okozta azzal, hogy nem sokkal 14 óra 15 perc után megforgott az 1-es kanyarban. De önerőből vissza tudott menni a depóba a német, azonban azzal, hogy visszatért a pályára, teleszórta kaviccsal a 2-es kanyart, így takarítani kellett.

Az utolsó órában eléggé gyér lett a forgalom a pályán, de nem véletlenül, mivel elkezdett havazni a Circuit de Barcelona-Catalunya felett - így csak alig néhányan merészkedtek ki a garázsból a Pirelli intermediate, valamint esős gumijain.

A második tesztnap végeredménye:

1519752639427.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6813703366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása