F1 - RICCIARDO-ELSŐSÉGGEL, MŰKÖDŐ HONDA-MOTORRAL, ALONSO-PECHHEL INDULT A BARCELONAI TESZT
Forma-1 2018: Barcelona, teszt - 1. nap

daniel_ricciardo_f1_winter_testing_barcelona_zzsy_vmvugmx.jpg

Daniel Ricciardo futotta meg a leggyorsabb kört az előszezoni tesztsorozat első napján, Barcelonában, a Red Bull RB14-essel, mindeközben problémamentesen működött a Honda motorja, ellenben Fernando Alonsót már délelőtt utolérte egy kisebb balszerencse.

Véget ért a szinte végeláthatatlannak tűnő téli szünet, és hétfőn kezdetét vette a 2018-as Forma-1-es előszezon a barcelonai első tesztnappal, amelyet Daniel Ricciardo zárt az élen a Red Bull gépével - az ausztrál az 1:20.179-es körével majd' két tizedmásodpercet adott a Mercedes finnjének, Valtteri Bottasnak, és több mint hármat a Ferrari 2007-es világbajnokának, Kimi Räikkönennek. Komolyabb problémával pedig csak a McLaren-Renault, valamint a Force India csapata szembesült a nyolc óra során.

Az első tesztnap beosztása:

Csapat Autó 2018. február 26.
Hétfő
MERCEDES W09 EQ Power+ Délelőtt: Bottas
Délután: Hamilton
FERRARI SF71-H Räikkönen
RED BULL RB14 Ricciardo
FORCE INDIA VJM11 Mazepin
WILLIAMS FW41 Délelőtt: Stroll
Délután: Sirotkin
RENAULT R.S.18 Délelőtt: Hülkenberg
Délután: Sainz
TORO ROSSO STR13 Hartley
HAAS VF-18 Grosjean
MCLAREN MCL33 Alonso
SAUBER C37 Ericsson

 

A délelőtti események

Daniel Ricciardo már délelőtt átvette az első helyet a Circuit de Barcelona-Catalunya pályán, és nem kicsit meglepő módon közepes gumikon született meg az első tesztnap délelőtti etapjának leggyorsabb köre, amely 1:20.179 volt. A képzeletbeli dobogóra még Bottas ért oda egy 17 századmásodperccel lassabb köridővel, valamint Räikkönen, akinek a lemaradása a három tizedet is meghaladta, annak ellenére, hogy lágy abroncsokon próbálkozott.

A finntől azonban csak alig pár századdal kapott ki Nico Hülkenberg, aki a negyedik helyen zárt a Renault-val, megelőzve Brendon Hartley-t és a Toro Rosso-Hondát, amely már délelőtt megtett 72 kört, ezzel többet teljesítve, mint amennyire a tavalyi teszt első két napján képes volt a McLaren-Honda. Az új-zélandi több mint két másodperccel volt elmaradva az etalonidőhöz képest, de maga mögé utasította a williamses Lance Stroll-t és a haasos Romain Grosjeant.

Formula 1 on Twitter

The wheels quite literally came off for Fernando Alonso earlier � Just a handful of laps in - not an ideal start to #F1Testing for McLaren � #F1 https://t.co/atANeIlr7L

Nem indult álomszerűen a McLaren-Renault 2018-as éve, de ennek az oka - a korábbi évekkel ellentétben - nem a motor megbízhatatlansága volt. Ugyanis Fernando Alonso alig öt kör után a sóderágyban kötött ki, miután a kerékanya meghibásodása miatt leszállt a jobb hátsó kerék az MCL33-asról a célegyenesre ráfordító kanyarban - a spanyol azonban még pályára tudott gördülni az egyórás ebédszünet előtt, és a nyolcadik lett.

Burgrid⑦ on Twitter

Thank You Mazepin #F1Testing

Azonban nem csak a spanyol miatt kellett félbeszakítani a körözést, ugyanis nem sokkal később, a 4-es kanyarban a Force India VJM11-essel találta magát a kavicságyban Nikita Mazepin, a csapat fejlesztőversenyzője. Az orosz így a tizedik lett csak, a sauberes Marcus Ericsson mögött.

A barcelonai első tesztnap állása, 4 óra elteltével:

1519649811983.jpg

A délutáni események

daniel_ricciardo_f1_winter_testing_barcelona_oxurwmqw9wkx.jpg

A hideg, majd a későbbi órákban ráadásul esőssé is vált időjárási körülmények miatt nagyon passzívak voltak a csapatok, ami a pályán való körözés illeti. Ezeket az is igazolja, hogy a délelőtthöz képest az első négy helyezett esetében csakis a körök száma változott, tehát, a nap során a legtöbb, szám szerint 105 kört megtevő Ricciardo maradt az élen az 1:20.179-es idejével Räikkönen, Bottas és Hülkenberg előtt.

Ellenben Fernando Alonso szuperlágy gumikon feljött az ötödik helyre a McLaren-Renault-val, aki végül 51 körrel zárta a napot azok után, hogy délelőtt a kicsúszása következményeként csak tízszer tudott körbemenni hazai pályáján. Mögötte a másik spanyol, a Renault RS18-ast csapattársától, Hülkenbergtől átvevő Carlos Sainz végzett, még éppen két másodpercen belül Ricciardóhoz képest.

fernando_alonso_f1_winter_testing_barcelona_cjwdyli8eo8x.jpg

A Mercedesnél is történt egy műszakváltás, Bottastól a négyszeres világbajnok Lewis Hamilton vette át a volánt, aki a hetedik lett, de valami miatt csak 25 kört tett meg. A brit versenyző mögött még Hartley, Stroll és Grosjean zárt az első tízben, kiszorítva Ericssont, Mazepint és Sirotkin.

A Force India nem is volt pályán a délutáni négy órában a délelőtti kicsúszás után, míg az utóbbi orosz nem igazán futott értékelhető köridőt.

A barcelonai első tesztnap végeredménye:

1519666988182.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9413700542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása