WRC - BRÉKING: SAINZ RÉSZT VESZ A MONTE CARLO-I RALIN!

carlos_sainz_f1_grand_prix_brazil_practice_o_xmak0oftrx.jpg

A Renault 23 éves spanyol pilótája a francia márka új Megane-ját viszi majd pályára a WRC-szezonnyitó egyik szakaszán.

Váratlan bejelentéssel rukkolt elő hétfőn délután a Renault csapata, miszerint versenyzőjük, Carlos Sainz Jr. részt fog venni a Rali Világbajnokság 2018-as nyitóeseményén, a Monte Carlo Ralin - január 28-án, tehát most vasárnap a spanyol a franciák új Megane VIP-autójával fog majd repeszteni a 13.58 kilométeres La Cabanette-Col de Braus Power Stage-en, mielőtt a WRC versenyzői mennének át rajta, a 17. szakaszon az extra öt pontért harcolva.

A lehetőség természetesen felvillanyozta a Formula Renault 3.5-ös versenysorozat 2014-es bajnokát, hiszen apja, az idősebbik Carlos Sainz kétszeres világbajnokként és a Monte Carlo Rali háromszoros győzteseként nem kis névnek számít a rali világában.

26907828_2069247696435560_7504119216245575814_n.jpg

Az új Renault Megane R.S. | Fotó: Renault Sport Formula One Team / Facebook

"Nagyon várom, hogy életemben először ott legyek a Monte Carlo Ralin. Sokat gyakoroltam már az édesapámmal - odahaza, vidéken van egy raliautónk, amellyel már számos földutas szakaszt tettünk meg, és ideáig egész sokat tanultam. Továbbá tőle nagyon sokat hallottam a Monte Carlo Raliról: azt, hogy milyen nehezek a szakaszok, miképpen meg tudnak változni a körülmények, ha az időjárás átvált havazásból esőzésbe vagy verőfényes napsütésbe, illetve azt, hogy mennyire van szükség acélidegekre számos hegyszakaszhoz és hajtűkanyarhoz." - nyilatkozta Sainz Jr.

"Micsoda izgalom lesz majd részt venni egy ilyen legendás eseményen egy Renault Megane R.S. volánja mögött, amelyre havas körülményekre alkalmas, szegecses gumik kerülnek fel - ezáltal jobban meg tudom ismerni a raliszakaszokat." - zárta a gondolatait a spanyol, aki tavaly a Forma-1-es egyéni bajnokságot a kilencedik helyen zárta.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9813595297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása