F1 - VISSZAVONUL A NYILVÁNOSSÁG ELŐL SIR STIRLING MOSS

sir_stirling_moss_ennstal_classic_2015_1h0oc7efs_ix_1.jpg

A legendás pilóta -, aki 88 évesen szánta el magát erre a döntésre - mostantól - érthető módon - több időt szeretne pihenéssel és a családjával tölteni. 

Sir Stirling Moss-t sokan úgy emlegetik, mint a legjobb Forma-1-es pilótát, aki sajnos sohasem tudott világbajnoki címet nyerni, de ettől függetlenül legendás, sokoldalú és példamutató karaktere a motorsportnak, aki annak ellenére, hogy már hosszú-hosszú évek óta visszavonult a profi versenyzéstől, aktív társasági életet élt.

Azonban 2016 végén számottevően romlott az egészségügyi állapota egy mellkasi fertőzés következtében, ami miatt 134 napot töltött kórházban az Egyesült Királyságban.

Pénteken este pedig a fia, Elliot a következő közlemény tette közzé a 88 éves autóversenyző weboldalán"Világszerte azoknak a barátoknak és rajongóknak, akik ezt a weblapot használták friss információkért, édesapám szeretné bejelenteni, hogy ezt ezennel lezárja. Ezt a döntést azt követően hozta meg 88 esztendős korában, hogy 2016 végén súlyos fertőzések támadtak meg, amelyet egy lassú és fárasztó felépülési időszak követett. A fáradhatatlan ember visszavonul, így ő és az édesanyám most már élvezhetik a jól megérdemelt pihenésüket, és több időt tudnak egymással, valamint a család többi tagjával tölteni. A teljes Moss-família mindenkinek szeretne köszönetet mondani azért a rengeteg szeretetért és támogatásért, illetve egy boldog és sikeres 2018-as esztendőt kívánni."

Moss anno, 1951 és 1961 között versenyzett a Forma-1-ben, amely idő során 16 futamot nyert meg és négy alkalommal zárt a világbajnoki összetett 2. helyén. 

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7813589561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása