FE - REMEKELTEK AZ AUDIK A MARRÁKESI SZABADEDZÉSEKEN
Formula-E 2018: Marrákes, 1-2. szabadedzés

20180112175558j6i0529.jpg

Körrekordot autózva az első edzést a regnáló bajnok Lucas di Grassi, a másodikat pedig Daniel Abt nyerte meg.

Első szabadedzés

Bő egy hónapnyi pihenő után kezdetét vette a Formula-E negyedik szezonjának harmadik fordulója, a Marrakesh ePrix. Az első, 45 perces gyakorlás során mindössze ketten éltek azzal az opcióval, hogy az időmérős teljesítménnyel futottak a leggyorsabb köridejüket, mégpedig az első két helyen záró Lucas di Grassi és Jerome d'Ambrosio. A brazil pilóta 1:20.310-el minden idők leggyorsabb köridejét futotta meg a Circuit International Automobile Moulay El Hassan pályán az Audival, tőle pedig 9 tizedmásodperccel maradt el a Dragon Racing belgája.

A harmadik helyen pedig a négygyűrűs márka másik versenyzője, egy technikai szabálytalanság miatt Hongkongban az élete első győzelmétől elesett Daniel Abt zárt, 1.2 másodperces hátrányban. A németet a jaguaros Mitch Evans, a Renault e.dams svájcija, Sebastien Buemi, a bajnokságot vezető virgines Sam Bird, valamint a Techeetah színeiben versenyző Jean-Éric Vergne mindössze századmásodpercekkel lemaradva követték. A legjobb tíz sorrendjét pedig az első szezon bajnoka, Nelson Piquet (Panasonic Jaguar Racing), az előző futamon győzedelmeskedő Felix Rosenqvist (Mahindra Racing), valamint a NIO britje, Oliver Turvey zárták.

A Dragon csapatával a Formula-E-be visszatérő háromszoros túraautó-világbajnok, José Maria Lopez a 13. helyen kezdte a hétvégét, míg az abszolút újonc Tom Blomqvist a 19. pozícióban végzett az Andretti csapat gépével.

Az első szabadedzés végeredménye:

fe_marrakes_2018_fp1.jpg

Az első szabadedzés videós összefoglalója:

ABB FIA Formula E Championship

Highlights from Saturday practice 1 in Marrakesh! Lucas Di Grassi sets the lap record around Marrakesh, 1.2 seconds faster than the pole lap of last year! #MarrakeshEPrix

Második szabadezés

A második, mindössze félórás gyakorláson immár mindenki élt a 200 kW-os beállítással, amelyet követően egy rendkívül szoros sorrend alakult ki - annyira, hogy az első 15 versenyző, azaz a mezőny háromnegyede egyetlenegy másodpercen belül zárt!

Az élen pedig -, akárcsak az FP1-en - egy Audi-versenyző zárt, de nem Lucas di Grassi, hanem Daniel Abt személyében, aki tovább javította brazil csapattársa körrekordját, és az 1:19.760-as idejét senki sem tudta megelőzni. Mögötte nagyjából másfél tizeddel elmaradva Di Grassi lett a második, a harmadik pozícióban pedig a brazil ősi riválisa, Sebastien Buemi végzett a Renault e.dams-szal.

Biztatóan alakult a folytatás a Jaguarok számára, ugyanis Mitch Evans és Nelson Piquet Jr. kettőse a 4-5. pozícióban végzett, megelőzve a DS Virgin Racing újoncát, Alex Lynn-t, valamint Lopezt és Rosenqvistet. Az első tízbe még a Techeetah versenyzői, Vergne és a pályafutása harmadik versenyére készülő André Lotterer fértek be.

13:00-tól magyar idő szerint jön az időmérő edzés, majd 17:00-kor megrendezik a marrákesi versenyt, amelyet élőben fog közvetíteni az Eurosport 1.

A második szabadedzés végeredménye:

fe_marrakes_2018_fp2.jpg

A második szabadedzés videós összefoglalója:

ABB FIA Formula E Championship

Highlights from the final practice session of the morning #MarrakeshEPrix

Fotó: Sam Bloxham/LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4013570357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása