F1 - IMMÁR A BAKUI GUMIKÍNÁLAT IS ISMERT

sebastian_vettel_azerbaijan_f1_grand_prix_lbt2vrmqkp2x.jpg

A Pirelli elárulta, hogy a csapatok mely abroncsok közül válogathatnak majd az azeri versenyre. Az olasz-kínai cég két új terméke továbbra sem fog bemutatkozni.

Mint az ismeretes, az idei évtől kezdve nem öt-, hanem hétféle slick gumit bocsát a csapatok rendelkezésére a Pirelli, a Forma-1 kizárólagos gumibeszállítója, miután a paletta kiegészült a hiperlágy és a szuperkemény keverékkel.

Azonban az olasz-kínai gumicég legújabb kommünikéjéből kiderült, hogy Ausztrália, Bahrein és Kína után Azerbajdzsánban sem fogjuk még látni az új abroncsokat, ugyanis az eurázsiai országba az ultralágy, a szuperlágy és a lágy gumikat szállítják majd el.

S ahogyan az volt 2017-ben, úgy idén is a versenyzőknek egy szettet az éppen leglágyabb gumiból a Q3-ig kell tartogatniuk, miközben a futamon a két keményebb keverék egyikének használata kötelező. Egy hétvége során minden pilóta 13 garnitúra slick abroncsból gazdálkodhat, amelyből 10-et szabadon választhatnak, már ami a keveréket illeti.

Az Azerbajdzsáni Nagydíjat április 27-e és 29-e között fogják megrendezni, a 2018-as szezon negyedik versenyeként.

Íme, a 2018-as idény első négy versenyének gumikínálatai:

19754_02-tab2-eng.jpg

Fotó: Zimbio | Táblázat: Pirelli

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2313567643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása