F1 - MEGLEPETÉS A JAVÁBÓL: KVJAT A FERRARINÁL

daniil_kvyat_f1_grand_prix_singapore_previews_bhxmwpgvec-x.jpg

Noha a tavalyi év során végleg kegyvesztetté vált a Red Bull családjában az orosz pilóta, a Forma-1 körforgásából azért nem kerül ki, ugyanis aláírt a Ferrarival 2018-ra.

Aki az elmúlt két évben figyelemmel kísérte a száguldó cirkusz világát, annak nem ismeretlen Danyiil Kvjat kálváriája. Az orosz versenyző GP3-as bajnokként és a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel utódjaként, 2014-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, a Scuderia Toro Rosso színeiben, ahonnan egy évvel később már feljebb lépett a Red Bull-hoz. A nagycsapatnál eltöltött első szezonját csapattársa, Daniel Ricciardo előtt zárta, egy hungaroringi második hely előtt.

2016 elején több incidensbe is belekeveredett, amiért Dr. Helmut Markóék a Spanyol Nagydíj előtt visszafokozták Kvjatot a Toro Rossóhoz, a Red Bull-nál addig betöltött ülését átadva az azóta már három futamot is nyert Max Verstappennek. Az orosz azonban a faenzaiaknál sem tudta újból felépíteni a több okból kifolyólag is lerombolódott önbizalmát, így 2017 második felére abszolút elveszítette a Toro Rosso és a Red Bull bizalmát is, amelynek "köszönhetően" az Egyesült Államok Nagydíja után különváltak a két fél útjai. Kvjat és a Renault-hoz távozott Carlos Sainz helyét pedig Pierre Gasly és Brendon Hartley kettőse vette át a kisbikáknál.

Az elmúlt hetekben aztán Kvjatot szóba hozták a Williamsszel, mint Lance Stroll lehetséges csapattársa, de a jelenlegi állás szerint a pozícióra honfitársa, Szergej Szirotkin lehet a befutó, az orosz SMP Bank nagyjából 20 millió eurós hátszelével. A korábbi GP2-es versenyző Grove-ba való érkezését akár már a jövő héten bejelenthetik.

Most viszont szinte már biztos, hogy Kvjat nem lesz Sir Frank Williams csapatának versenyzője, mivel szerdán a Ferrari váratlanul bejelentette a 23 esztendős pilótát a csapat 2018-as fejlesztőpilótájaként. Azonban ezzel még messze nem biztos, hogy visszatér a jövőben a Forma-1-be, ahol a 2014 és 2017 közötti időszakban összesen 72 futamon indult, kétszer állhatott dobogóra, és 133 pontot szerzett.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6313564331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása