F1 - 2018-BAN SZABAD LESZ-E ÚJRA A VERSENYZÉS A FORCE INDIÁNÁL?

17457514_10154983708907936_450347012124353716_n.jpg

A Force India ügyvezetője, Otmar Szafnauer szerint Sergio Pérez és Esteban Ocon az elmúlt fél évben elég éretté váltak ahhoz, hogy idén már ismét szabad legyen a csapaton belüli harc kettejük között.

A 2017-es Forma-1-es szezon egyik legemlékezetesebb momentumai közé tartoznak a rózsaszín háború pillanatai, amelyek során a Force India versenyzői, Sergio Pérez és Esteban Ocon több alkalommal is "találkoztak" a versenypályán. A mexikói és a francia összekülönböztek Kanadában, dobogós helyezésekért harcolva ütköztek össze Azerbajdzsánban, koccantak a Hungaroringen, majd Belgiumban egy újabb összeakadással került fel az i-re a pont.

A Spa-Francorchamps-ban történtek után már a silverstone-i bázisú alakulat vezetőségénél is betelt a pohár, így megelőzve azt, hogy a szezon folyamán további pontokat bukjon a csapat a konstruktőri összesítésben, a szezon második felében már nem volt szabad a versenyzés Pérezék között, csapatutasításokat alkalmazva.

Otmar Szafnauer, a Force India ügyvezetője a minap a motorsport.com-nak nyilatkozva elismerte, hogy noha nagyon nehéz volt meghozni akkor azt a döntést, de úgy véli, helyesen cselekedett a vezetőség, ugyanis a Force India meg tudta őrizni a csapatbajnokságban a negyedik helyet: "Vicces a szituáció, ugyanis akkor is kritizálnak minket, ha alkalmazunk csapatutasításokat, meg akkor is, ha nem. A médiában is akadtak olyanok, akik kritikusak voltak ránk nézve mondván, már jóval korábban elejét kellett volna vennünk a dolgoknak. Hagytuk a pilótáinkat versenyezni, de amikor ennek véget vetettünk, azt írták, hogy 'nem hagyják őket többet versenyezni'. De vajon a megfelelő pillanatban találtuk-e meg az egyensúlyt? Azt hiszem, igen, hiszen megint negyedikek lettünk a konstruktőri bajnokságban."

"Akkortájt azt hittem, hogy el fogjuk veszíteni ezt a pozíciót, mert sokszor összeakadtak a versenyzőink és ezáltal sokszor veszítettünk értékes pontokat. Bakuban például nagyjából 33 egységet buktunk el, s miután még a szezonnak a korai szakaszában jártunk, nem lehetett, de nem is tudtam volna megjósolni, hogy negyedikek leszünk-e. Amennyiben most vetünk a múltra egy pillantást, akkor elmondhatjuk, hogy jókor találtuk meg az egyensúlyt. Spáig hagytuk őket versenyezni, de utána már nem" - mesélt azokról a hetekről az ügyvezető.

De vajon a versenyzők kapcsolatát illetően is hatásosnak bizonyultak-e az intézkedések, illetve láthatunk-e még valaha szabad küzdelmet Pérezéktől? "A versenyzők jobb megértésre tettek szert és eleget értek, szóval már tudják és tudjuk, hogyan kell viselkedni. A következő szezon már jobb lesz!" - zárta gondolatait Szafnauer.

Fotó: Sahara Force India Formula One Team - Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4413551227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása