WTCR - LELEPLEZTE A PEUGEOT AZ AUTÓJÁT, A 308TCR-T

9_0.jpg

Csatlakozik a WTCC és a TCR fúziójából létrejött WTCR-hez a Peugeot - a franciák már a szériába szánt autójukat, a 308TCR-t is bemutatták.

A Peugeot számára egyáltalán nem ismeretlen terep a TCR, ugyanis a francia manufaktúra 308-asának kupás változata több regionális bajnokságban, mint például a TCR Beneluxban is felbukkant az elmúlt évek folyamán, 2017-ben pedig megnyerte a TCR Europe Trophy-t az adriai versenypályán. Azonban nemzetközi szinten csupán a 2016-os belgiumi versenyhétvége erejéig láthattuk az autót, de a Sebastien Loeb Racing színeiben, Grégory Guilvert-vel és Jimmy Clairet-el nem volt képes kiemelkedő teljesítményre - előbbi két 12., utóbbi pedig két 13. helyet szerzett.

A Peugeot Sport azonban most továbbfejlesztette a gépet -, amely megkapta a 308TCR elnevezést -, elsősorban a karosszéria szempontjából, nagy hangsúlyt fektetve az első splitterre. Technikai szempontból pedig új, hatsebességes szekvenciális váltót kapott, a motorja pedig 350 lóerő leadására, 3000-es fordulaton 420 Nm nyomatékra, valamint 5000 kilométer megtételére képes.

S noha a 308TCR már megtette az első kilométereit a pályán, a leendő vásárlók várhatóan áprilisnál hamarabb nem fogják megkapni az autóikat. Az autó hivatalos bemutatójára a március 8-a és 18-a között esedékes Genfi Motor Show-n kerül sor, a nettó darabára pedig 108 ezer euróra rúg.

A Peugeot már a második autógyártó, amely 2018 előtt egy teljesen új TCR-autó építésére szánta el magát. Korábban a Hondáról derült ki, hogy a Civic FK8 Type R-jét igazított a szabályrendszerhez, és az idei évben a japánok motorsport-részlegét irányító JAS Motorsport összesen 25 darabot épített a modellből. Emellett a Volkswagen jelentette még be, hogy számottevő változásokat eszközöl a Golf GTI-jén.

A WTCR 2018-as szezonja Marrákesben, április 7-8-án rajtol majd el.

További képek a Peugeot 308TCR-ről:

Fotó: Peugeot Sport Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5013546915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása