FE - AZ ÚJ POLGÁRMESTER KITETTE A FORMULA-E SZŰRÉT MONTREALBÓL

20171126150822pl13433.jpg

Polgármesterváltás történt Kanadában, ami miatt most veszélybe került a Formula-E negyedik szezonjának zárófordulója.

Az előző szezon végén csatlakozott Montreal a Formula-E-hez, amellyel a kanadai város 2019-ig szóló szerződést írt alá anno. Ennek keretein belül, az eredeti tervek szerint az elektromos formulaautós széria 2018 júliusának végén itt bonyolította volna le a záró versenyhétvégéjét.

Azonban most mindez borulni látszik, ugyanis a napokban változás történt Montreal polgármesteri posztján, ugyanis a választást Valerie Plante nyerte, aki a legkevésbé sem volt híve a Formula-E-nek - ezt korábban többször is hangoztatta. Ezért is volt az egyik első dolga az, hogy a manapság a szurkolók és a manufaktúrák körében is egyre népszerűbb sportágat kihajítsa a városból...

A Formula-E vezetősége még reménykedett, hogy 2018 elejéig lehet valamilyen megoldást találni a montreali ePrix megrendezésére, azonban Plante hétfőn, egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a kormány azonnali hatállyal törli az eseményt. 

20171126150156pl20575.jpg

"Nagyon meglepődöttek és csalódottak vagyunk a montreali polgármester egyoldalú döntése és bejelentése miatt. Ez tipikus esete annak, amikor egy új polgármester lerombolja az elődje munkáját. S noha van érvényes szerződés, ezzel a ponttal kapcsolatosan a továbbiakban többet nem fogunk mondani, ugyanis most már minden a kanadai jogi tanácsadónk kezében van." - mondta a széria szóvivője a motorsport.com-nak nyilatkozva.

Az is kiderült, hogy a kanadai promóternek még vannak rendezetlen számlái a Formula-E-vel szemben a 2017-es versenyrendezés költségei kapcsán, összesen 6.2 millió kanadai dollár értékben.

Ami a 2018-as futam megrendezését illeti, opcióként az is felmerült, hogy a Formula-E mezőnyét a városközpontból áthelyezhetnék a Forma-1 által is használt Gilles Villeneuve Circuit-re, azonban ott 2018 júniusában megkezdődik a komplett bokszépület felújítása, tehát semmi esély arra, hogy ott július végén versenyt lehessen rendezni...

Mindez azt jelenti, hogy Alejandro Agagéknak gyorsan póthelyszínt kell találniuk Montreal helyére. Amennyiben nem sikerül, a negyedik szezonban 14 helyett csak 12 futamot fognak megrendezni - ez esetben New York rendezné a zárófutamokat. Az idényben ez már amúgy sem az első eset volt, amikor is egy pálya helyére helyettest kell találni: néhány héttel ezelőtt a debütálni készült São Paulo helyére kellett felkérni az uruguayi Punta del Estét.

Fotó: Patrik Lundin/LAT/Formula E

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2213512267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása