GP3 - A FORCE INDIA IFJÚ TEHETSÉGÉT IS LEIGAZOLTA AZ ART GRAND PRIX

_r3i1564_4371922.jpg

Második 2018-as versenyzőjét is megnevezte az ART Grand Prix a GP3-as felállásából. A Ferrari után a Force India ifjonca is a francia topcsapatnál kötött ki.

Nyikita Mazepint -, akit az elmúlt két évben a Forma-3-as Európa-bajnokságban láthattuk versenyezni a Hitech GP színeiben - a GP3 szezonzáróját követően teszten, Abu-Dzabiban mindhárom napon pályára gördül az ART Grand Prix autójával. Az orosz ifjonc a két szezont összetettben a 20. és a 10. helyen zárta, összesen három dobogós helyezést és 119 pontot szerezve.

A 18 éves ifjonc emellett a Force India fejlesztőversenyzője, amely pozíció révén Silverstone-ban, a Hungaroringen és Abu Dhabiban is vezethette a silverstone-i bázisú alakulat idei versenygépét.

Pénteken pedig az ART Grand Prix második versenyzőjeként, Callum Ilott csapattársaként bejelentette Mazepint, akinek az igazolását a hónap elején erősítették meg.

_l5r2575_4371210.jpg

"Örülök, hogy 2018-ra felléphetek a GP3-ba az ART-tal. Az utolsó két szezonomat nagyon élveztem a Forma-3-ban, ahol versenyzőként sokat fejlődtem, az idei év második fele meg kifejezetten pozitív volt a számomra. A GP3-as teszt Abu-Dzabiban nagyon jól ment, és azonnal kényelmesen éreztem magam és megbíztam az ART-csapatban. Már nagyon várom, hogy lássam, mit tudunk elérni együtt 2018-ban." - nyilatkozta Nyikita Mazepin az ART Grand Prix közleményében.

"Az, hogy lehetőséget biztosítunk Nyikitának egy logikus folytatása azon együttműködésünknek, amely egy remek helyszínen, Abu-Dzabiban vette kezdetét. Ráadásul az ART Grand Prix már évek óta remek kapcsolat ápol a Hitech-kel, és a Nyikitával való együttműködésünk a csúcspontja annak a munkának, amit együtt vittek véghez. Nyikita már megvillantotta az emberi természetét és a versenyzői kvalitásait. Biztos vagyunk benne, hogy szerves része tud majd lenni a nyolcadik csapatbajnoki címünkért vívandó csatánkban." - mondta az ART csapatmenedzsere, Sebastien Philippe.

Sajtóinformációk szerint hamarosan a francia élcsapat -, amely idén a GP3-ban megnyerte a csapatbajnoki címet és az egyéni bajnokság első négy helyét is kibérelte - bejelentheti Jake Hughes érkezését, aki szintén ott volt az abu-dzabi teszten.

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1313504709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása