WTCC - CHILTONÉ A NYITÓFUTAM KATARBAN, BJÖRK ÖTÖDIK, MICHELISZ KILENCEDIK
WTCC 2017: Katar, Nyitófutam

03717016_0321.jpg

Kőkemény házi csatában győzte le a futamgyőzelemért Tom Chilton a csapattársát, Mehdi Bennanit, mialatt az ötödikként célba érő Thed Björk a Volvo kitűnő taktikájának köszönhetően újabb lépést tett meg a világbajnoki cím felé, ugyanis Michelisz Norbi a 9. pozícióban ért célba.

Magyar idő szerint pénteken este vette kezdetét a katari nyitóverseny, amelynek a legfőbb kérdése az volt magyar szempontból, hogy Michelisz Norbi le tud-e faragni valamennyit a Thed Björkkel szembeni 8.5 pontos hátrányából. A pole-ból induló Gleason az RC-Ladával rendben el tudott jönni a piros lámpák elalvását követően, az amerikai mögé pedig a Sebastien Loeb Racing három Citroënje, illetve a két volvós, Björk és Yvan Muller soroltak be. Michelisz a 11. helyről rajtolva egy helyet tudott javítani, csapattársával, Esteban Guerrierivel szemben, felzárkózva a volvós Nicky Catsburg mögé.

A második kör elején Bennani megelőzte Gleasont a vezetésért, Chilton pedig a saját csapattársát, Filippit a harmadik helyért. Egy körrel később Gleason Chiltonnal szemben is veszített egy pozíciót. Ugyanebben a körben történt még egy pozíciócsere: Michelisz maga elé engedte Guerrierit, aki így feljött kilencediknek.

Egészen a nyolcadik körig nyugodtak voltak a kedélyek, majd az élen egymás torkának esett a két SLR-pilóta, Mehdi Bennani és Tom Chilton a futamgyőzelemért, illetve a WTCC Trophy-ért. A brit többször próbálkozott, és legalább ugyanennyiszer nekiment marokkói ellenfelének. Végül Chilton egy háromnegyed környi kergetőzés után átvette az első helyet. Ekkortájt a hondások ismét helyet cseréltek, ezúttal Guerrieri engedett utat Norbinak.

A sorrend a leintésig már nem változott: Chilton vezetésével kettős győzelmet aratott a Sebastien Loeb Racing - a brit pilóta ezzel a privát értékelésben 1.5 pontosra csökkentette a hátrányát Bennanival szemben, míg a harmadik helyen célba érő Kevin Gleason pályafutása első dobogójának örülhetett. John Filippi megismételte a pályafutása legjobb eredményének számító negyedik helyet, mögötte még Björk, Muller, Huff, Catsburg, Michelisz Norbi és Guerrieri fértek be az első tízbe - ezzel a világbajnokság élén Björk 16.5 pontra ellógott Michelisszel szemben, amellyel biztossá vált, hogy Norbinak legalább egy harmadik hely kéne a világbajnoki címhez.

A Zengő Motorsport versenyzői, Nagy Dani és Szabó Zsolti a 15-16. pozícióban látták meg a kockás zászlót, a folytatásra pedig 20:35-től kerül sor, a főfutammal, amelyet Esteban Guerrieri kezdhet meg az első rajtkockából.

A nyitófutam végeredménye:

wtcc_2017_katar_r1_1.jpg

Fotó: WTCC Media (Francois Flamand / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6113409851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása