F2 - HIVATALOS: LANDO NORRIS JÖVŐRE TELJES SZEZONT FUT A FORMA-2-BEN!

_56i9777_4364736.jpg

Vasárnap, a reggeli órákban bejelentette a Carlin, hogy mely versenyzőkkel teljesíti majd a visszatérése utáni első Forma-2-es szezonját 2018-ban.

Ahogyan néhány héttel ezelőtt arról beszámoltunk, 2018-tól több új/visszatérő csapat is csatlakozik a Forma-2 mezőnyéhez, többek között a Carlin is, amelynek színeiben idén megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot Lando Norris. Vasárnap reggel pedig fény derült arra, hogy a surrey-i csapat és a brit tehetség közös munkája folytatódik, ugyanis együtt fognak versenyezni a Forma-1 előszobájában, a csapat felállása pedig a Forma-2-es futamgyőztes brazil versenyzővel, Sergio Sette Câmarával egészül ki.

Norris 2015-ben vetette meg a lábát az együléses autóversenyzés világában: bajnok lett a brit Forma-4-ben, a Carlin színeiben nyolc futamot megnyerve. A következő évben az 1999-ben született sztárpalánta a Formula Renault 2.0-ás Európa-kupában, a Formula Renault 2.0 észak-európai bajnokságában, valamint az új-zélandi Toyota Racing Series-ben is a csúcsra ért, de a brit Forma-3-ben is négy versenyt nyert. Ezek után felismerték a brit ifjúban rejlő potenciált, amelyet többek között az is bizonyít, hogy megnyerte McLaren Autosport BRDC Award-ot, illetve helyet kapott a McLaren junior programjában.

A Carlin és Norris sikeres kapcsolata 2017-ben is folytatódott: a Forma-3-as Európa-bajnokságban együtt összesen 20 dobogós helyezéssel és 9 futamgyőzelemmel zárták az évet, a 18 esztendős pilóta ezekkel az eredményekkel a széria történetének legfiatalabb bajnokává vált. Ezzel azonban még nem ért véget az idei szezon Norris számára: a Forma-3-as Makaói Nagydíjat a második helyen zárta egy héttel ezelőtt, a mostanin pedig megejtette a Forma-2-es debütálását a Campos Racing színeiben. Jövőre meg amellett, hogy a Carlin Forma-2-es versenyzője lesz, a McLaren Forma-1-es csapatának is tagja lesz, mint teszt- és tartalékpilóta.

carlin_line_up_1.jpg

Sergio Sette Câmara pedig már idén a Forma-2-ben versenyzett az MP Motorsport alakulatánál, sőt, a belgiumi sprintversenyt behúzva futamgyőztes is lett, amelyen túl még két további alkalommal állhatott dobogóra. A brazil számára nem ismeretlen a Carlin csapata, ugyanis annak a színeiben vett részt az előző évi Makaói Nagydíjon. Idén a 19 éves pilóta kis híján megnyerte a szűk utcai pályán megrendezett viadalt, azonban az utolsó kör utolsó kanyarjában ütközött a Carlin osztrák versenyzőjével, Ferdinand Habsburggal, miután egymással csatáztak az egész verseny folyamán.

Egy év kihagyást követően a brit istálló visszatér a Forma-2-be (korábbi nevén a GP2-be), ahol korábban Felipe Nasr, Jolyon Palmer és Max Chilton összesen nyolc futamgyőzelmet szereztek a csapatnak. Jövőre 12 fordulóból fog állni a nevelőszéria versenynaptára, emellett új, 3.4 literes és 620 lóerős turbóhajtású motorokkal hajtott autók mutatkoznak majd be, amelyek garantálják a kihívást az indulók számára.

_56i0979_4365532.jpg

"A 2018-as lesz a negyedik szezon a Carlin színeiben. Trevor egy nagyszerűen üzemeltetett projekt élén áll, és már a család részének érzem magam. Nagyon barátságos itt a környezet, amelyben nagyon jól érzem magamat. A következő év egy meredek tanulási folyamat lesz, ugyanis hozzá kell szoknom a nagyobb erőhöz, a Pirelli-gumikhoz, illetve a kötelező bokszkiállásokhoz, de úgy gondolom, hogy a lehető legjobb környezetben vagyok ahhoz, hogy ezeket az alapismeretek megszerezzem" - nyilatkozta Norris.

_w6i2383_4365691.jpg

"Az a legjobb, hogy a Carlinnal írhattam alá. Ugyanis ez egy topistálló, és biztos vagyok benne, hogy itt is az lesz. Már van tapasztalatom a Carlinnal a 2016-os makaói versenyről, és nagyszerű volt, hogy a harmadik helyen zárhattam velük egy rendkívül fontos futamon. A csapaton belüli viszony a többi versenyzővel, a szerelőkkel, a mérnökökkel nagyon vidám és pozitív. Már nagyon várom, hogy ebben a nagy volumenű bajnokságban ezzel az alakulattal versenyezzek. Lando személyében egy nagyon erős csapattársam van, aki nagy tekintéllyel bír - ez pedig motiválóan hat rám. A határon autózva fogjuk üldözni egymással, hogy jobb versenyzők lehessünk és a Carlin olyan eredményeket érhessen el, amelyeket csapatként megérdemel. Köszönöm a családomnak és a szponzoraimnak, akik ezt az egészet lehetővé tették, nagyon hálás vagyok a lehetőségért" - olvashatóak Sette Câmara szavai a csapat közleményében.

"Örömmel tölt el, hogy egy fantasztikus versenyzőfelállást jelenthettünk be a visszatérő évünkre. Landóval és Sergióval az egyik legizgalmasabb párossal fogunk rendelkezni, és rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy Landóval zsinórban a negyedik szezonban is folytathatjuk az együttműködésünket. Megtisztelő, hogy folytathatjuk a versenyzők felsegítését az FIA létráján. Az pedig a hasznunkra válhat, hogy Sergiónak ezen a szinten már van egy évnyi tapasztalata a Pirelli abroncsaival, és ugyebár korábban már dolgoztunk vele, ismerjük a remek tempóját és a benne rejlő potenciált. Az egész csapat nagyon izgatott az előttünk álló szezon kihívásai miatt" - mondta Trevor Carlin, az istálló tulajdonosa.

Ezzel már három versenyzőnek biztos a 2018-as indulása, ugyanis a hét elején a Prema Racing bejelentette Sean Gelael szerződtetését.

Fotó: Formula 2 Media (Zak Mauger, Sam Bloxham)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7413386641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása