GP3 - RUSSELL MEGMENTETTE AZ ART GP 100%-OS IDŐMÉRŐS MÉRLEGÉT
GP3 2017: Abu Dhabi, Szabadedzés / Időmérő edzés

_56i9765_4364663.jpg

A GP3 idei bajnoka, George Russell megszerezte az idei utolsó pole pozíciót, és ezzel nem tört meg az ART Grand Prix időmérős dominanciája, amelyet a 2017-es folyamán tanúsított.

Abu Dhabiba, az idei nyolcadik és egyben utolsó helyszínére érkezett meg a GP3 mezőnye, hasonlóan a Forma-1-hez és a Forma-2-höz. Ahogy azt megszokhattuk, a hétvégére programja a háromnegyed órás gyakorlással vette kezdetét, amelyet nem kis meglepetésre az Arden International versenyzője, a Red Bull nevelőprogramjából már kiebrudalt Niko Kari zárt az első pozícióban, aki az 1:55.796-os idejével 69 ezredmásodpercet vert a tridentes francia versenyzőre, Dorian Boccolaccira, akitől további 21 ezreddel volt elmaradva az ART Grand Prix japánja, Nirei Fukuzumi.

_j6i1196_4364310.jpg

Daniel Tinktum, a Red Bull legújabb ifjú szerzeménye -, aki a múlt héten megnyerte a Forma-3-as Makaói Nagydíjat - a negyedik legjobb időt futotta meg a DAMS gépével, megelőzve másik két ART-os versenyzőt, a bajnok George Russellt, valamint Antoine Hubert-t. Mögöttük Raoul Hyman (Campos Racing) lett a hetedik, Leonardo Pulcini (Arden International) a nyolcadik, Arjun Maini (Jenzer Motorsport) a kilencedik, a legjobb tízet pedig a holland Steijn Schothorst az Arden harmadik autójával.

Egyébként nagyon kicsik voltak a különbségek: olyannyira, hogy a meglepően hátul, csak a 14. helyen végző Jack Aitken hátránya volt mindössze 845 ezredmásodperc az ART gépével.

A szabadedzés végeredménye:

gp3_2017_abu_dhabi_fp.jpg

A királykategória szabadedzései között pedig megrendezték az idei utolsó kvalifikációt is. Noha összességében az idei leggyengébb teljesítményt nyújtotta az ART Grand Prix, mégis a francia csapat egyik pilótája, mégpedig George Russell zárt az eredménylista legtetején. A brit világbajnok az utolsó pillanatban odapörkölt a többieknek egy 1:54.751-es köridővel, 3-4 tizedmásodpercet adva az Arden versenyzőinek, Leonardo Pulcininek és Niko Karinak, akiket Daniel Ticktum követett a negyedik pozícióban.

_j6i1594_4365084.jpg

Mögöttük a Jenzer indiai versenyzője, Arjun Maini lett az ötödik, megelőzve az ART japánját, Nirei Fukuzumit, aki jó eséllyel bebiztosította a második helyet a pontversenyben brit csapattársával, Jack Aitkennel szemben, mivel csak a 15. rajtkockába kvalifikálta magát, az istálló leglassabbikjaként zárva. A legjobb tíz sorrendje Dorian Boccolaccival (Trident), Raoul Hymannel (Campos Racing), Antoine Hubert-rel (ART Grand Prix) és Alessio Lorandival (Jenzer Motorsport) lett teljes.

Aitken mellett az időmérő másik legnagyobb negatív meglepetése a Trident franciája, a szezon során ideáig három futamot nyerő Giuliano Alesi volt, aki csupán a 16. lett.

Szombaton 9:25-től jön a főverseny, míg a sprintfutam vasárnap 9:50-kor veszi majd kezdetét.

Az időmérő edzés végeredménye:

gp3_2017_abu_dhabi_q.jpg

Fotó: GP3 Media | Táblázat: gp3series.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5113371139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása