F2 - LECLERC NEM LETT REKORDER, MARKELOVÉ AZ IDEI UTOLSÓ POLE
Forma-2 2017: Abu Dhabi, Szabadedzés / Időmérő edzés

_w6i2185_4364497.jpg

Artem Markelov elsőségével zárult a Forma-2 kvalifikációja Abu Dhabiban, így Charles Leclerc -, aki egyébként végül az ötödik helyen végzett - nem tudta megdönteni az szezonon belül megszerzett rajtelsőségek rekordját.

Nem csak a Forma-1, hanem a Forma-2, sőt, a GP3 szezonzárójára is ezen a hétvégén, az Egyesült Arab Emirátusokban került sor. A Forma-2 mezőnyének 45 perces szabadedzését még a reggeli órákban tartották meg, és az élen az ART Grand Prix versenyzője, Alexander Albon végzett - a thai 1:48.974-gyel bizonyult a leggyorsabbnak, egy tizednél is többet adva az Arden gépével szokatlanul elől záró Norman Natónak, míg a harmadik helyen a Racing Engineering hollandja, Nyck de Vries zárt.

_j6i1309_4364546.jpg

Mögöttük Nobuharu Matsushita (ART Grand Prix) lett a negyedik, Antonio Fuoco (Prema Racing) az ötödik, Oliver Rowland (DAMS) a hatodik, Artem Markelov (Russian Time) a hetedik, Sergio Sette Câmara (MP Motorsport) nyolcadik, míg Charles Leclerc, a Prema világbajnoka csak a kilencedik helyen kezdte a hétvégét - nagyon sokat küzdött a tapadással a tréning folyamán a monacói versenyző. A legjobb tíz helyezett sorrendjét pedig Gustav Malja, a Racing Engineering svédje zárta.

Természetesen több versenyző is hibázott a 45 perc alatt, és feltartásokból is akadt egy-kettő, mégis a legérdemibb esemény talán az volt, hogy Lando Norris, az idei Forma-3-as Európa-bajnok megtette az első köreit Forma-2-es autóban: a Campos Racingtől Robert Visoiu helyén lehetőséget kapott brit versenyző első nekifutásra az utolsó helyen zárt, kilenc tizeddel elmaradva az előtte lévőtől.

A szabadedzés végeredménye:

f2_2017_abu_dhabi_fp.jpg

Az időmérő edzést csak órákkal később, a Forma-1-es második szabadedzést követően bonyolították le. Már az első percektől fogva az élre állt a Russian Time pilótája, Artem Markelov, s miután a többiek nem tudtak kellőképpen javítani, az orosz pedig meg egészen 1:47.181-ig lejjebb tudta tornázni az idejét, megszerezte a 84 verseny óta tartó pályafutása első pole pozícióját - ezzel 8 egységnyire faragta a hátrányát a pontlista második helyén álló Oliver Rowlanddel szemben, aki a negyedik helyen végzett, De Vries és Fuoco mögött.

_56i0182_4364795.jpg

Charles Leclerc túlkormányzottsági és tapadásbéli gondjai a kvalifikációra sem oldódtak meg, így noha tudott javítani az utolsó körén, az is csak a hatodik helyre, Norman Nato mögé volt elegendő, bő fél másodperccel elmaradva Markelovtól. Emiatt azonban a monacói tehetség -, aki jövőre jó eséllyel a Sauber egyik Forma-1-es versenyzője lesz - nem tudta megdönteni az egy szezonon belül szerzett pole pozíciók rekordját, így a lista élén hármas holtverseny alakult ki közte, illetve az előző két szezon bajnokai, Stoffel Vandoorne és Pierre Gasly között.

A legjobb tízbe még Luca Ghiotto (Russian Time), Nobuharu Matsushita (ART Grand Prix), Sergio Sette Câmara (MP Motorsport), illetve a technika ördögének áldozatává váló Alexander Albon (ART Grand Prix) fért be. Nem a thai volt az egyedüli, akinek műszaki problémái adódtak, ugyanis a DAMS-os Nicholas Latifinek a fékekkel gyűlt meg a baja, és így csupán a 12. helyre kvalifikált. A mezőny újonca, Lando Norris élete első Forma-2-es időmérőjét a 14. pozícióban zárta a Campos Racing autójával.

FRISSÍTÉS: Alexander Albont (ART Grand Prix, #8) kizárták az időmérő edzésről, miután az azt követő ellenőrzésen nem tudták kinyerni az autójából a minimálisan előírt üzemanyag mennyiséget.

A főfutamra magyar idő szerint 15:40-tól kerül sor szombaton, míg a sprintviadalt vasárnap 11:10-től bonyolítják le.

Az időmérő edzés végeredménye:

f2_2017_abu_dhabi_q_1.jpg

Fotó: Formula 2 Media (Zak Mauger, Sam Bloxham| Táblázat: fiaformula2.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr213370659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása