F1 - VETTEL KEZDETT AZ ÉLEN ABU DHABIBAN
Forma-1 2017: Abu Dhabi Nagydíj, 1. szabadedzés

sebastian_vettel_f1_grand_prix_abu_dhabi_previews_lqoutqzzx0rx_1.jpg

Ferrari-elsőséggel indult a 2017-es Forma-1-es szezon utolsó hétvégéje.

Kezdetét vette a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj víkendje az első szabadedzéssel, amelyet 1:39.006-tal a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel zárt az élen - ezzel a ferraris csupán bő két tizedmásodperccel maradt el Nico Rosberg tavalyi, 1:38.755-ös pole pozíciót érő körétől. Második helyen az idei világbajnok, Lewis Hamilton zárt 12 századmásodperces lemaradásban, míg a mercedesest a Red Bull hollandja, Max Verstappen követte a harmadik pozícióban.

Kimi Räikkönen -, akivel az edzés elején számos szenzorral láthatóan a 2018-as idényre készült a Ferrari, továbbá az autón felbukkant az olasz istálló Red Bull-tól másolt diffúzora - a negyedik lett, megelőzve mercedeses honfitársát, Valtteri Bottast.

A "best of the rest" ezúttal Sergio Pérez, a Force India mexikói versenyzője volt, megelőzve a McLaren-Honda versenyzőit, Fernando Alonsót és Stoffel Vandoorne-t. Felipe Massa utolsó Forma-1-es hétvégéjét a kilencedik helyen kezdte, míg a TOP-10 sorrendje a Red Bull ausztráljával, Daniel Ricciardóval lett teljes.

Két ifjonc kapott lehetőséget ezúttal a 90 perces edzés folyamán: az Esteban Ocon Force Indiáját kölcsönvevő George Russell a 11. lett, nyolc tizedmásodpercet kapva Pereztől, Antonio Giovinazzi -, aki Kevin Magnussent ültette kispadra a Haas-Ferrarinál - a 18. legjobb időt futotta meg.

S noha még csak péntek délelőttöt írunk magyar idő szerint, máris megvan az első rajtbüntetésünk: Brendon Hartley-t, a Toro Rosso újdonsült versenyzőjét sújtották egy 10 rajthelyes büntetéssel, amiért bekerült az autójába a kilencedik MGU-H.

A második szabadedzés 14 órakor veszi kezdetét, de az M4 Sport csak felvételről fogja sugározni, este 23 órától.

Az első szabadedzés végeredménye:

f1_2017_abu_dhabi_fp1.jpg

Fotó: Zimbio | Táblázat: FIA

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1813366239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása