WTCC - HUFF KILENCEDJÉRE NYERT MAKAÓN, MICHELISZ HÁTRÁNYA MÁR CSAK 6.5 PONT!
WTCC 2017: Makaó, Főfutam

6d78db3cd74067e9a293f76a34d83cb6.jpg

Huff nagyon simán szerezte meg idei első és makaói kilencedik győzelmét, Michelisz Norbi pedig egy második hellyel 6.5 pontosra faragta a hátrányát Björkkel szemben. 

Magyar idő szerint vasárnap, a hajnali órákban vette kezdetét a makaói főverseny, amelyen a mezőnyt nedves aszfalt fogadott hatalmas meglepetésre - emiatt a 11 körös viadal a biztonsági autó mögül vehette kezdetét, Rob Huff-fal és Michelisz Norbival mögötte.

Bruno Correia a második kör végén állt ki a mezőny elől. Az újraindításnál az első három helyezett (Huff, Michelisz, Chilton) könnyedén eljött, azonban hátrébb Guerrierit a vizes pálya sem zavartatta, és elment a Hondával csapattársa fő riválisa, Thed Björk mellett, aki ezzel visszaszorult az ötödik pozícióba. Mindeközben Tom Coronel a ROAL Motorsport Chevrolet-jével kettős is előzött: azzal, hogy az RC-Lada amerikaiját, Kevin Gleasont, valamint Ryo Michigamit is maga mögé utasította, feljött hatodiknak - igaz, az utóbbi kettő a következő fél körben további pozíciókat veszített.

Legközelebb a hatodik körben volt miért izgulnunk, ugyanis Michelisz leszakadt 2.5 másodpercre Huff-ról, és megérkezett rá Chilton. Azonban két körrel később a Mandarin-kanyar előtti egyenesben Guerrieri elment a brit versenyző mellett. Ezalatt a Zengő Motorsport pilótái is szépen zárkóztak a mezőnyben - ekkortájt Szabó Zsolti és Nagy Dani kettőse már a 10-11. helyen haladt.

Az utolsó körben aztán újabb fordulat következett be a Guerrieri - Chilton küzdelemben: az argentin hondás szélesen vette a kanyart, a Sebastien Loeb Racing versenyzője pedig köszönte szépen, és elment mellette, átvéve a harmadik pozíciót.

d7f5fb0f5b43bd97471e75163c6d057f.jpg

Rob Huff mindeközben bő 8 másodperces előnnyel szerezte meg az idei első és összességében a kilencedik makaói győzelmét. Michelisz Norbi Chilton és Guerrieri előtt bejött a második helyre, s miután fő riválisa, Thed Björk csak ötödik, a kettejük közti különbség 6.5 pontosra zsugorodott a katari szezonzáró előtt.

Coronellel, Bennanival, Gleasonnel, Girolamival és a pályafutása első WTCC-pontját szerző Szabó Zsoltival lett teljes a pontszerzők névsora. A másik zengős versenyző, Nagy Dani a 11. lett.

Katarban zárul a 2017-es szezon, november 30-án és december 1-én.

A főfutam végeredménye:

wtcc_2017_makao_r2.jpg

Fotó: WTCC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3413310155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása