TCR - ORIOLA NYERTE AZ 1. FUTAMOT, VERNAY 2017 BAJNOKA!
TCR 2017, Dubaj: 1. futam

23561480_728333690699426_8555494014538312833_n.jpg

Ahogy az várható volt a 25 pontos különbségek és a pluszsúlyok tudtában, Jean-Karl Vernay már az első versenyen bebiztosította a bajnoki címét a TCR-ben, miután ő a harmadik helyen ért célba, míg Tassi Attila az ötödiken. A futamot Pepe Oriola nyerte a két Leopard-Volkswagen előtt. S noha a magyar versenyző esélyei elszálltak, a M1RA behúzta a csapatbajnokságot.

Magyar idő szerint szombaton reggel rendezték meg a TCR idei szezonjának utolsó előtti versenyét, amelyet a Leopard Racing kettőse, Gordon Shedden és Jean-Karl Vernay kezdhetett meg az első sorból. A rajtjel megadását követően csúnyán beragadt a rajtnál Vernay, miközben Pepe Oriola a Craft-Bamboo SEAT-jával valósággal kilőtt a negyedik rajtkockából, a célegyenes végén pedig már az élen tudott elfordulni. Remek rajtot fogott Nash és Tassi Attila is - előbb a 11. helyről a negyedikre jött fel, míg utóbbi a tizedikről a hatodikra. Nash a remek rajtot követően még egy pozíciót nyert a harmadik körben: megelőzte Vernay-t a harmadik helyért.

Mindeközben Gabriele Tarquini a Hyundai i30-assal -, amellyel a végleges homologizáció hiányában továbbra sem jogosult pontszerzésre - kegyetlen módon zárkózott: a motorcserét követően az utolsó helyről rajtoló olasz az ötödik körben már az ötödik helyen haladt. Ekkor pályára gördült a biztonsági autó, ugyanis Daniel Lloyd SEAT-jának eleje alaposan összetört - mint kiderült, a M1RA-s Roberto Colciagóval volt egy ütközése a britnek. Mindketten kiestek a versenyből, ugyanis a Honda is megsérült.

Az újraindítást követően Tarquini folytatta a felzárkózást: egészen a harmadik helyig, Shedden mögé ért oda, amikor beütött a krach. A veterán olasz versenyző alatt ugyanis lelassult a Hyundai, amely vélhetően defektet kapott.

Ezt követően komolyabb csata bontakozott ki a harmadik helyért Nash, Vernay, Tassi és Josh Files között. Az utolsó körben Jean-Karl Vernay megelőzte a brit Craft-Bamboo-pilótát, átvéve a harmadik pozíciót, amellyel bebiztosította a bajnoki címét, ugyanis a futamot az ötödik helyen befejező Tassival szemben 30 pontos előnyre tett szert, az idei szezonból pedig már csak egy verseny van hátra, amelyen maximum 25 egység szerezhető.

Annak ellenére, hogy nem lett bajnok, büszkék lehetünk Tassi Attilára, ugyanis az idei szezon folyamán kiegyensúlyozottságával és gyorsaságával bebizonyította tehetségét, összességében pazar szezont futva. A M1RA-nak pedig ezúton is gratulálunk, ugyanis fennállásának első évében megnyerte a csapatbajnokságot!

23559729_728336670699128_8656851866112432387_n.jpg

A biztonsági autós fázis miatt 19 körös nyúló futamot Pepe Oriola simán, 4.4 másodperces előnnyel húzta be a Leopard Racing Team WRT versenyzői, Gordon Shedden és Jean-Karl Vernay előtt. Magyar idő szerint 12:35-től jön a második futam, amelyet a TCR YouTube-csatornája mellett a Sport 1 is élőben fog közvetíteni.

Az első futam végeredménye:

tcr_2017_dubaj_r1_1.jpg

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3113300259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása