TCR - TASSIÉ A FORDÍTOTT RAJTRÁCSOS POLE DUBAJBAN
TCR 2017, Dubaj: 1-2. szabadedzés / Időmérő edzés

2017-2017_dubai_friday---09_attila_tassi_48.jpg

Kettős Leopard-győzelem született a 2017-es TCR-szezon utolsó időmérő edzésén, Tassi Attila pedig a fordított rajtrácsos pole pozíciót csípte el, a folytatást pedig 25 pontos hátrányból várhatja.

2017-2017_dubai_friday---06_frederic_vervisch_10.jpgPénteken kezdetét vette az idei utolsó TCR-hétvége Dubajban, magyar idő szerint a reggeli órákban, az első szabadedzéssel. A 30 perces gyakorlás a Comtoyou Racing pilótájának, Frédéric Vervisch-nek az elsőségét hozta: a belga 1:28.805-tel 50 ezredmásodpercet adott csapat- és honfitársának, a SEAT-os Denis Dupont-nak. Mögöttük a két Hyundai zárt Gabriele Tarquinivel és Alain Menuvel, négy- és héttizedes hátrányban. Tassi Attila, a M1RA bajnoki esélyese számára nem indult jól a hétvége, ugyanis motorhiba miatt nem tudott mért időt futni - mindeközben fő riválisa, Jean-Karl Vernay a hatodik lett a Leopard Racing Volkswagenjével. A magyar versenyzői csapattársa, Josh Files és Roberto Colciago a 11. és a 17. legjobb időt futotta meg.

(Az első szabadedzés végeredménye)

2017-2017_dubai_friday---04_denis_dupont_16.jpgA második szabadedzésen rendkívül szorossá vált a mezőny: az első tíz helyezett mindössze fél másodpercen belül zárt ugyanis! Az élen kisebb meglepetésre 1:28.510-es idővel Dupont zárt, 35 ezreddel megelőzve márkatársát, a Lukoil Craft-Bamboo Racing színeiben versenyző Pepe Oriolát, és 0.089 másodperccel a hyundaios Alain Menut, a negyedik pozícióba pedig a DG Sport Compétition francia beugrója, Aurélien Comte ért oda. A bajnoki éllovas Vernay ötödikként zárta a tréninget, Tassi pedig csak a tizennyolcadik lett. A másik két M1RA-Hondával Files és Colciago a 9. és a 15. pozícióban végeztek.

(A második szabadedzés végeredménye)

Majd a kora délutáni órákban a kvalifikációt is lebonyolították, amely a Leopard Racing kettős sikerével zárult. A pole pozíciót a holland csapat frissen igazolt versenyzője, a BTCC-ász Gordon Shedden kaparintotta meg: a skót pilóta az 1:27.849-es körével közel két tizedmásodperccel előzte meg csapattársa, Jean-Karl Vernay-t, aki ezzel a második hellyel négy ponttal növelte az előnyét a ponttabella első helyén. A legjobb ötben még másik két Volkswagen zárt, mégpedig a WestCoast Racing versenyzői, a debütáns Benjamin Leuchter és Gianni Morbidelli Oriolát közrefogva zártak a harmadik és az ötödik pozícióban.

2017-2017_dubai_friday---pommery_pole_position_2_1.jpg

Tassi Attila a finoman szólva túlsúlyos Hondával taktikát vált, és kisebb rizikót vállalva ráhajtott a fordított rajtrácsos versenyző pole pozíciójára. A húzás bevált a magyar M1RA-s részéről, ugyanis sikerült tizedikként kvalifikálnia.

A Q1-et noha Denis Dupont zárta az élen, megelőzve Tarquini Hyundai i30-asát, a Comtoyou-SEAT-tal a belga nem tudott maradandót alkotni a Q2-ben, mivel a második gyors körén megállt alatta az autó, így végül a hatodik lett.

Az időmérőn Tassi volt az egyedüli hondás, aki részt tudott venni a Q2-ben, miután Files csak a 15. lett, Colciago pedig csupán a 18. rajtkockába tudta kvalifikálni magát. Utóbbi ezzel a nem túl fényes eredménnyel majdnemhogy minden esélyét elveszítette a bajnoki címre, miután a hátránya pontszámban ugyanannyi, mint amennyi a hátralévő két futamon összesen szerezhető (50 pont). Ahogyan a Comtoyou svájciján, Stefano Cominin is már csak a világ nyolcadik csodája tudna segíteni, mivel a lemaradása 46 pontosra rúg - ez pedig azt jelenti, hogy a nemzetközi TCR mindenképpen új bajnokot fog avatni 2017-ben, vagy Jean-Karl Vernay, vagy Tassi Attila személyében.

A dubaji versenyekre magyar idő szerint szombaton 8 óra 10 perctől és 12 óra 35 perctől kerül sor. Az eseményeket élőben kísérhetjük figyelemmel a bajnokság hivatalos YouTube-csatornáján.

Az időmérő edzés végeredménye:

tcr_2017_dubaj_idomero.jpg

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8813293757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása