F2 - BEJELENTETTÉK A 2018-AS SZEZONBAN INDULÓ CSAPATOKAT

_56i7677_4322758.jpg

A minap a Forma-2 szervezői bejelentették, hogy mely csapatokat láthatjuk majd a rajtrácson a 2018-as szezonban - ideáig tizenegyről hullt le a lepel, de még várható egy tizenkettedik érkezése.

A Forma-1 előszobájának számító bajnokság csütörtöki közleményéből kiderült, hogy jövőre három új csapat veti majd meg a lábát a mezőnyben, mégpedig a Carlin, a Fortec Motorsports és a Charouz Racing System. Azonban két csapat számára Abu Dhabi-ban véget ér a Forma-2-es kaland, mégpedig a Russian Time-nak és a Rapaxnak.

Előbbi megnyerte a csapatbajnokságot 2013-ban, köszönhetően Sam Bird egyéni második helyének. Idén a csapat orosz pilótája, Artem Markelov is harcban van ezért a pozícióért, miután csupán 12 ponttal van elmaradva a DAMS-os Oliver Rowlandtől. Utóbbi 2010 óta volt jelen a GP2/F2 bajnokságban: az első évben Pastor Maldonadóval az egyéni és a konstruktőri bajnoki címet is zsebre vágta - a motorsport.com értesülései szerint az olaszok szponzorációs gondok miatt nem lesznek már ott a rajtrácson a továbbiakban.

Mindez azt jelenti, hogy jövőre 11 csapatot biztosan láthatunk majd a rajtrácson, sőt, az elkövetkezendő hetekben egy tizenkettedik bejelentése is várható - derült ki az fiaformula2.com tájékoztatásából. 

"Örülök, hogy ismertethettük a következő évi felállást. Azt a döntést hoztuk, hogy a lojalitás megmarad a létező csapatok nagyja iránt, amelyek jól ismerik a bajnokságot és erős eszközöknek számítanak a fiatal versenyzők táplálása szempontjából. Emellett örömmel üdvözöljük a Carlint, a Fortecet és a Charouzt a rajtrácson, amelyek először 2018 elején, az új autó bejáratása alkalmával fogják először megtapasztalni a Forma-2-t, amelynek időpontját az elkövetkezendő hetekben jelentjük be. Továbbá számos magas minőségű jelentkezést kaptunk több csapattól is, ebből adódóan pedig nyitottak vagyunk egy tizenkettedik csapat érkezésének lehetőségére, még az idei szezon vége előtt." - nyilatkozta Bruno Michel, a Forma-2 elnöke.

A Carlin visszatérőnek számít a bajnokságban - Trevor Carlin alakulata 2011 és 2016 között volt jelen a rajtrácson, idén pedig a Forma-3-as Európa-bajnokságban ért fel a csúcsra Lando Norrisszal. A Richard Dutton által birtokolt Fortec Motorsports-nak is komoly múltja van már: a brit istálló hat különböző kategóriában ideáig összesen 20 egyéni és 12 csapatbajnoki címet vágott zsebre. A Charouz csapata -, amelyet 1985-ben hozott létre Antonin Charouz - jelenleg a Lotust üzemelteti a Formula 3.5 V8-ban, amelynek a bajnokságát éppen a gárda brazilja, Pietro Fittipaldi nyerte meg.

A 2018. évi Forma-2-es csapatok:

Csapat

Licensz

Arden International

brit

ART Grand Prix

francia

Campos Racing

spanyol

Carlin

brit

Charouz Racing System

cseh

DAMS

francia

Fortec Motorsports

brit

MP Motorsport

holland

PREMA Racing

olasz

Racing Engineering

spanyol

Trident

olasz

megerősítésre vár

 

Fotó: Formula-2 Media (Zak Mauger)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1113290381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása