WTCC - CHILTON DOMINÁLT AZ ESŐBEN, MICHELISZ HETEDIK A NYITÓFUTAMON
WTCC 2017: Japán, Nyitófutam

wtcc_motegi_2017_0276.jpg

13 másodperces előnnyel húzta be a nyitóversenyt Motegiben a Sebastien Loeb Racing versenyzője, Tom Chilton, aki ezzel pályafutása 6. győzelmét szerezte meg. Michelisz Norbi pedig annak ellenére ért célba hetedikként, hogy Girolami kiforgatta őt féltáv előtt.

Magyar idő szerint korán reggel 6:15-kor került sor az idei nyolcadik versenyhétvége nyitóversenyére, amelyet Nicky Catsburg hátrasorolásának híre előzött meg: a holland Volvójában motort kellett cserélni, így a nyolcadik helyett csak az utolsó rajtkockából várhatta a rajtot.

A piros lámpák kialvását követően az élről induló Gleason csúnyán beragadt, így Chilton vette át a vezetést, a Sebastien Loeb Racing brit versenyzőjét pedig Ehrlacher és a volvós Björk követte. Michelisz Norbi a hetedik helyre jött fel az első körben a 10. pozícióból indulva, Nagy Dani viszont sajnos visszaesett a 15. helyre. A következő körben pedig a gyári Honda magyar versenyzője egy újabb pozíciót javított, Mehdi Bennani megelőzésével.

A harmadik körben Catsburg már a 10. helyért támadta Michigamit, azonban a támadási kísérlet koccanásba torkollott: a holland megforgatta a japán versenyzőt, aki több pozíciót is veszített így. A kör végén pedig egy másik Volvo forgatott ki egy másik Hondát: Girolami Michelisz Norbit egészen pontosan, pedig a magyar már az ötödik helyért volt csatában - mindkét volvós áthajtásos büntetést kapott baleset okozásáért.

Három körrel később Michigami a 9. helyért kívülről akarta megtámadni Huff-ot, de túl optimista volt a japán hondás, így keresztbe csúszott a brit Citroënjének elején, és Norbi is elment mellette, aki egy kör múlva már Huff-on is áthámozta magát.

A 9. körben óriási csata ment a második helyért: Ehrlacher védekezés körben leterelte egy kicsit Björköt, ennek köszönhetően megjött mellé Guerrieri a Hondával - azonban a svéd és az argentin összeütköztek, de mindketten a pályán tudtak maradni, előbbi pedig visszacsúszott a negyedik helyre.

Tom Chilton meg több, mint 13 másodperces előnnyel szerezte meg idei második és pályafutása hatodik győzelmét a Sebastien Loeb Racing Citroënjével, mögötte Yann Ehrlacher lett a második az RC-Ladával, mögötte a dobogó legalsó fokára Esteban Guerrieri állhatott fel. A bajnokságot vezető Björk negyedikként ért célba, Bennani és Gleason előtt. Michelisz Norbi a kiforgatás és a volvósok büntetése után a hetedik lett.

A magyar mögött eredetileg Girolami lett volna a nyolcadik, de Catsburg segítéséért lelassított: így Huff végzett nyolcadikként Catsburg, Michigami és Girolami előtt. A Zengő Motorsport részéről Nagy Dani a 15., Szabó Zsolt pedig a 17. lett.

7 óra 30 perctől jön a főfutam, amelyet úgyszintén élőben fog közvetíteni az M4 Sport és az Eurosport 1.

A nyitófutam végeredménye:

wtcc_2017_motegi_nyitofutam.jpg

Fotó: WTCC Media (Alexandre Guillaumot / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6513113380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása