WTCC - EDZÉSELSŐSÉGGEL KEZDTE A HÉTVÉGÉT MICHELISZ MOTEGIBEN
WTCC 2017: Japán, 1. szabadedzés

flf_03717013_793.jpg

A Honda-kizárásra első hellyel válaszolt Michelisz Norbi a japán hétvége első szabadedzésén.

Magyar idő szerint a reggeli órákban megrendezték az igencsak rendhagyó menetrendű japán víkend első 45 perces szabadedzését, amely végül a gyári hondás Michelisz Norbi elsőségét hozta: a magyar pilóta egy 2:08.363-as végzett az élen, órákkal azután, hogy az FIA bejelentette, hogy minden hondás eredményt törölnek a kínai hétvégéről az üzemanyag befecskendező szabálytalansága miatt. Mindenesetre Michelisz több, mint három tizedmásodpercet adva a volvós Nicky Catsburgnak, igaz, a holland utolsó körébe belerondított az, hogy az újonc Kris Richard -, aki egyébként a 14. lett, - a Campos-Chevrolet-vel feltartotta. A harmadik legjobb időt pedig nem kis meglepetésre a hazai pályán versenyző Ryo Michigami futotta meg - a japán versenyző kapcsán kiderült nem olyan régen, hogy motort kell cserélni az autójában, így a nyitóversenynek csak a mezőny végéről vághat neki.

Az All-Inkl.com Münnich Motorsport brit pilótája, Rob Huff lett a negyedik, aki ezzel a legjobb citroënesként és nem gyári indulóként zárta a gyakorlást, megelőzve Esteban Guerrierit, aki egy ötödik hellyel mutatkozott be a Hondánál. Yann Ehrlacher lett a legjobb ladás, hatodik lett, miközben a világbajnokság éllovasa, a svéd Thed Björk csak a kilencedik leggyorsabbnak bizonyult a Volvo S60-assal. A Zengő Motorsport részéről Nagy Dani tizenhatodikként zárt, Szabó Zsolti pedig nem tudott pályára gördülni, miután a Mugen még nem fejezte be a motorja összeszerelését - derült ki a csapat tájékoztatásából.

Legközelebb már csak holnap gördül pályára a WTCC mezőnye Motegiben, helyi idő szerint reggel 8 órakor.

Az első szabadedzés végeredménye:

wtcc_2017_japan_fp1.jpg

Fotó: WTCC Media (Frederic Le Floc'h / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5713111514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása