WTCC - HIVATALOS: GUERRIERI FOGJA HELYETTESÍTENI MONTEIRÓT JAPÁNBAN

flf_03717013_2142-1.jpg

Kiderült, ki lesz Michelisz Norbi és Ryo Michigami csapattársa a hétvégi WTCC-fordulón.

Hétfőn este a Honda bejelentette, hogy Tiago Monteiro -, aki továbbra is a szeptemberben történt, barcelonai tesztbaleset következményeit kell, hogy elviselje, -  Kína után Motegiben sem tud rajthoz állni, s miután az olasz Gabriele Tarquini nem tudta vállalni az újbóli beugrást, a gyári alakulatnak másik versenyző után kellett néznie.

Nem sokkal ezelőtt a japánok ismertették is Michelisz Norbert és Ryo Michigami e heti csapattársát, mégpedig Esteban Guerrieri személyében. Az argentin versenyző az idei év során eddig a Campos Racing Chevrolet-jét terelgette, méghozzá eléggé sikeresen, amelyet a két nyitóversenyes győzelme bizonyít, valamint az, hogy a szezon vége előtt három versenyhétvégével az egyéni pontverseny hetedik helyén áll.

Most Guerrieri igazán megkapta a nagy lehetőséget, hogy egy gyári autóval versenyezzen, persze, szem előtt kell tartania a japán manufaktúra érdekeit, valamint az első számú feladata az lesz, hogy Michelisz Norbertet segítse a versenyzők világbajnoki címéért vívott harcban.

"Sajnálattal hallom, hogy Tiago nem tud versenyezni ezen a hétvégén, ugyanakkor nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy megkaptam a lehetőséget ahhoz, hogy a Hondához csatlakozzak Motegire, és egy gyári autót vezessek a WTCC-ben. A Campos Racingnek pedig szeretném megköszönni, hogy az egyeztetések folyamán pozitívak maradtak, illetve mindenki másnak, aki támogatott engem. Motegi egy új pálya a számomra, és még a Civic WTCC-t sem vezettem sohasem, úgyhogy tisztában vagyok azzal, hogy sokat kell tanulnom, de magabiztos vagyok annak kapcsán, hogy erős teljesítményt tudok nyújtani, amellyel segíthetem a Hondát a gyártók bajnokságában, illetve támogathatom Norbi ambícióit az egyéni kiírásban." - nyilatkozta Guerrieri.

298605.jpg

Természetesen a Campos Racing autója sem marad üres a hétvégére, ugyanis a csapat bejelentette, hogy a hétvégén a Túraautó Európa-Kupa tavalyi bajnoka, Kris Richard fogja vezetni az autót. A svájci elvileg már a monzai futamon is élhetett volna az ETCC bajnoki cím megnyeréséért kapott, a WTCC-ben egy hétvége erejéig való indulási lehetőséggel, csak az időpont pont ütközött egy másik kötelezettségével.

Richard egyébként idén a TCR Germany mezőnyét erősítette, ahol a 40 fő feletti mezőnyben a pontverseny 10. helyén végzett. A 25 éves svájci természetesen már nagyon várja a világbajnoki porondon való debütálását - erről az fiawtcc.com-nak adott interjújában beszélt: "Nem ismerem az autót, a csapatot, a pályát és magát a WTCC-t, de ezek plusz pontok számomra, úgyhogy nincs rajtam nyomás. Azért megyek oda, hogy a lehető legjobbat hozzam ki a helyzetből. Nagyon izgatott vagyok és már nagyon várom."

Fotó: WTCC Media (Frederic Le Floc'h, Jean Michel Le Meur / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6013068088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása