SUPER FORMULA - AZ IDŐJÁRÁS ROMBA DÖNTÖTTE GASLY BAJNOKI ESÉLYEIT

dmkyfk4xkaah8bq.jpg

Hiába hagyja ki a Forma-1-es Amerikai Nagydíjat Pierre Gasly, a Super Formula szervezői a vasárnapra várt tájfun miatt törölték a kétfutamos szezonzárót, így Hiroaki Ishiura az idei bajnok.

Mint az ismeretes, a Red Bull többek között a Honda befolyásolásával azt a döntést hozta, hogy a mostani hétvégén Pierre Gasly az austini Forma-1-es futam helyett inkább utazzon el Suzukába, a Super Formula fináléjára, ugyanis a hondás versenyzők közül már csak ő rendelkezett komolyabb eséllyel a bajnoki címre. Ennek következtében a Toro Rosso erre a hétvégére a helyére le is szerződtette az Endurance Világbajnokság élmenőjét, az egykori Red Bull-junior Brendon Hartley-t.

Azonban hiába utazott el Japánba a GP2 előző évi bajnoka, ugyanis a széria szervezői már szombaton bejelentették, hogy a Lan-tájfun miatt törlik a vasárnapi programot, így a két versenyt is. Ezzel pedig eldőlt a bajnoki cím sorsa: Hiroaki Ishiura mindössze fél ponttal happolta el az első helyet Gasly előtt, mögöttük, a harmadik helyen pedig a svéd Felix Rosenqvist zárt - a helyi versenyző három éven belül a második titulusát vághatta zsebre.

Egyébként Suzukában már a hétvége legeleje óta nagyon esős volt az időjárás. Annyira, hogy az időmérőt már a Q1 után leintették, amely alapján a bajnokesélyesek, azaz Ishiura és Gasly az első futamot a negyedik és a nyolcadik, a másodikat meg a kilencedik és a hatodik helyről kezdhették volna meg.

A Super Formula végeredménye 2017-ben (TOP-8):

1.) Hiroaki Ishiura - 33.5 pont
2.) Pierre Gasly - 33 pont
3.) Felix Rosenqvist - 28.5 pont
4.) Yuhi Sekiguchi - 25 pont
5.) Kazuki Nakajima - 22 pont
6.) André Lotterer - 20 pont
7.) Kamui Kobayashi - 16.5 pont
8.) Yuji Kunimoto - 16 pont

Fotó: Super Formula média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4413047094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása