F1 - IFJÚ BRIT TEHETSÉGET VETT A SZÁRNYAI ALÁ A FERRARI

2017_singapore_gp_sunday_036.jpg

A korábbi Red Bull-junior, a Forma-3-as Európa-bajnokság idei egyik bajnokesélyese, Callum Ilott csatlakozik a Ferrari Versenyzői Akadémiához (FDA). 

A 18 éves brit Callum Ilott az előző három szezonban a Forma-3-as Európa-bajnokságon versenyzett, nyolc győzelmet és összesen 17 pódiumos helyezését bezsebelve.

img_5426_1.jpg

2015-ben még a Red Bull kegyeltje volt Ilott, de miután az első évében, a Carlin színeiben versenyezve csak a 12. helyen végzett, a bikák elpároltak mellőle. Egy évvel később, a Van Amersfoort Racing csapatánál már jöttek az eredmények, s év végén hatodik lett az összetettben, így 2017-re lehetőséget kapott a Premától. Az olasz csapat színeiben Ilott élmenő lett, és sokáig harcban volt az Európa-bajnoki címért, de végül negyedikként zárt, a Lando Norris - Joel Eriksson - Maximilian Günther trió mögött.

Csütörtökön késő este pedig a Ferrari bejelentette, hogy mostantól a szárnyai alá veszi Callum Ilottot, akinek így jövőre akár a Prema Racing egyik F2-es ülésére is esélyes lehet. Ilott a hetedik versenyző, aki csatlakozik a Ferrari Versenyzői Akadémiához, Charles Leclerc, Antonio Fuoco, Guan Yu Zhou, Giuliano Alesi, Marcus Armstrong, valamint Enzo Fittipaldi mellett.

Fotó: MakFormula1, Landek Norbert

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5313037638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása