ROC - SZAÚD-ARÁBIÁBA LÁTOGAT EL A BAJNOKOK TORNÁJA 2018 ELEJÉN

dmxii9dw0aiqzw0.jpg

Vadonatúj helyszínre látogat el a Race of Champions: egészen pontosan a Szaúd-Arábiai Királyságba, 2018 elején.

Szaúd-Arábia lesz a tizedik ország, ahová el fog látogatni az extravagáns Bajnokok Tornája (RoC), amely harmincéves története során először fog ellátogatni a Közel-Keletre. A kétnapos eseményt 2018 elején a King Fahd Nemzetközi Stadionban fogják megrendezni, amely az állam fővárosában, Riyadhban található, s partneri kapcsolatban áll a Szaúd-Arábiai Királyság Általános Sporthatóságával. A helyszín egyébként futballmérkőzéseknek és atlétikai tornáknak szokott otthont adni.

Ahogyan azt pedig megszokhattuk, ismételten erős mezőny állhat össze, hiszen számos sztárversenyző érkezésére lehet számítani, elsősorban a Forma-1, az Endurance Világbajnokság, az IndyCar, valamint a ralikrossz világából. Hamarosan majd az időpont, illetve a résztvevők listája is ismert lesz.

Az ötödik legnagyobb ázsiai országban mostanában nagy változások mennek végbe. Ezt többek között azt is jelzi többek között, hogy az előző hónapban a király kiadott egy rendeletet, amely például azt is kimondja, hogy 2018-tól már a női állampolgárok is vezethetnek a közúti forgalomban.

A 75 ezer férőhelyes King Fahd Nemzetközi Stadion előtt korábban olyan helyszínekre látogatott el a Bajnokok Tornája, mint a Pekingi Madárfészek, a londoni Wembley Stadion, az ikonikus párizsi Stade de France, illetve a Miamiban található Marlins Park. A legfrissebb hírek szerint a legutóbbi helyszín 2018 végén visszatérhet, tehát, nem elképzelhetetlen, hogy jövőre két Bajnokok Tornáját is láthatunk majd.

Tavaly már járt Miamiban a RoC - akkor az egyéni bajnokságot a korábbi Forma-1-es és IndyCar-pilóta, Juan Pablo Montoya húzta be, a Nemzetek Kupáját pedig Németország hódította el a négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettellel.

Fotó: Race of Champions - Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8013016518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása