F1 - DÖNTÖTT AZ FIA VETTEL ÉS STROLL BIZARR BALESETE KAPCSÁN

f1_grand_prix_of_malaysia_v7hhykqjnx0x_1.jpg

Íme a stewardok ítélete a száguldó cirkusz történetének egyik legbizarrabb balesetében.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a vasárnapi Maláj Nagydíj leintése után egy roppant furcsa ütközés történt: Lance Stroll és Sebastian Vettel karamboloztak az ötös kanyarban, aminek következtében csúnyán megsérült utóbbi Ferrarijának a hátulja.

GianlucaD'Alessandro on Twitter

The incident between Seb and Stroll from behind https://t.co/9311a3oWYN

A futam utáni nyilatkozatokban a kanadai és a német egymást hibáztatták, s bár a felvételek alapján inkább Stroll tűnt hibásnak, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem nevezte meg egyik versenyzőt sem hibásnak, tehát az esetet versenybalesetnek ítélték meg.

"A stewardok figyelembe vették, hogy egyik versenyző teljes mértékben vagy túlnyomórészt az incidensben, így nem lesz további intézkedés az ügyben. Ahogyan a versenybírák azt is figyelembe vették, hogy az eset a verseny végét követően történt, amikor is minden versenyzőnek körültekintőnek kell lennie." - áll az FIA közleményében.

Mindeközben a Ferrarinál imádkozhatnak azért, hogy a bal hátsó felfüggesztésen, a hátsó szárnyon és a motorborításon kívül más nem sérült meg. Ugyanis ha károsodást szenvedett például a sebességváltó, vagy valamelyik motorkomponens, akkor Sebastian Vettel, a világbajnokság második helyezettje a jövő hétvégén esedékes Japán Nagydíjat is hátrányból kezdheti meg.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7012915549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása