F1 - RÄIKKÖNENÉ AZ UTOLSÓ EDZÉS SEPANGBAN
Forma-1 2017: Maláj Nagydíj, 3. szabadedzés

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_malaysia_practice_waanb_imnqfx.jpg

A Ferrari 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen futotta meg a leggyorsabb kört a Maláj Nagydíj utolsó edzésén, azonban az olaszok nem dőlhetnek hátra, ugyanis a világbajnoki címért harcoló Sebastian Vettel számára műszaki hibákkal tarkított volt a tréning.

Magyar idő szerint szombaton reggel lebonyolították a harmadik szabadedzést, amely a másodikhoz hasonlóan, kettős Ferrari-elsőséggel zárult. Azonban ezúttal nem Sebastian Vettel, hanem Kimi Räikkönen bizonyult a leggyorsabbnak: a finn 1:31.880-as körrel futotta meg az etalonidőt, bő másfél tizedmásodperccel megelőzve csapattársát. A német négyszeres világbajnoka viszont nem lehet nyugodt: noha második lett, de az edzés közepén is volt egy kényszerszünete, majd a 60 perces edzés utolsó perceiben le kellett lassítania műszaki hiba miatt, s a depóba hajtania.

A Ferrarik mögött a két Red Bull fogta szendvicsbe a Mercedes versenyzőit: Daniel Ricciardo lett a harmadik, megelőzve Valtteri Bottas, Lewis Hamiltont és Max Verstappent.

Sky Sports F1

Palmer runs into the back of Verstappen at the final turn... But Palmer is blaming Max: "What an idiot," shouts the Renault driver over the radio SSF1: http://skysports.tv/p51qqf Blog:...

A 20. születésnapját ünneplő holland Red Bull-pilóta számára nem a legjobban zárult a gyakorlás: az utolsó percekben éppen gyors körre készült, azonban nem figyelt a mögötte érkező és gyors körön lévő Jolyon Palmerre, így az utolsó kanyarban becsukta előtte a kaput, így a két autó összeütközött. Palmer autójáról letört az első vezetőszárny jobb oldala, Verstappen pedig megpördült és bal hátsó defektet kapott.

A hetedik helyen végző Sergio Pérez a Force Indiával már bőven egy másodpercen kívül volt Räikkönenhez képest, a mexikói pilóta mögött a williamses Felipe Massával, Esteban Oconnal, valamint a McLaren belgájával, Stoffel Vandoorne-nal lett teljes az első tíz helyezett sorrendje, miközben a tegnap parádés eredményeket szállító Fernando Alonso a 11. leggyorsabb kört futotta meg.

A Haas-Ferrari számára sem volt sallangmentes az utolsó tréning: Romain Grosjean az autó vezethetőségével küszködött, Kevin Magnussen munkáját meg motorikus gondok hátráltatták.

Legközelebb 11 órától gördülnek pályára a versenyzők, az időmérő edzés alkalmával, amelyet élőben fog sugározni az M4 Sport.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

dk9d04xxuaavgj-.jpg

Fotó: MakFormula1

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1112912925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása