F1 - 2020-IG SZERZŐDÉST HOSSZABBÍTOTT KÍNA

2017_chinese_gp_raceday_028.jpg

Pénteken bejelentették, hogy a Kínai Nagydíj szervezői hároméves szerződéshosszabbítást írtak alá a száguldó cirkusz irányítóival.

Néhány hónappal ezelőtt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kiadta a 2018-as előzetes versenynaptárat, amelyben több futam is meg volt csillagozva, köztük a Kínai Nagydíj is, miszerint még megerősítésre vár a verseny, ugyanis az aktuális kontraktus az idei évvel lejár.

Pénteken azonban ez a kérdés is eldőlt, ugyanis egy bejelentésből kiderült, hogy a kínaiak és a Forma-1 között megtörtént a kontraktushosszabbítás, amellyel a Shanghai International Circuit 2020-ig bebiztosította jövőjét a királykategóriában.

2017_chinese_gp_raceday_087.jpg

"Örülünk, hogy sikerült egyezségre jutnunk, amelynek révén folytatódik a jövőben a Forma-1-es Kínai Nagydíj, legalább három éven át. Ez a nagyszerű ország ellenállhatatlan módon mutatta meg a sport iránti érdeklődését, mi pedig határozottan hisszük, hogy még mindig sok a felfedezetlen lehetőség itt." - nyilatkozta a Forma-1 főnöke, Chase Carey.

Mostanában nem ez az egyetlen ilyen típusú megállapodása a Liberty Mediának: két héttel ezelőtt ugyanis a szingapúri szervezőkkel tudtak zöld ágra vergődni.

Kína először 2004-ben rendezett Forma-1-es futamot, 2018-ban pedig eredetileg a bajnokság második versenyét rendezte volna, április 8-án. Azonban a szervezők egy helyi ünnepükre hivatkozva másik időpontot kértek, így a sanghaji futam új időpontja április 15-e lesz, a bahreini viadal pedig egy héttel korábban kerül megrendezésre. A változtatásra még rá kell bólintania az FIA Motorsport Világtanácsnak, de az a folyamat már csak formalitás lesz.

Fotó: MakFormula1

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7412912523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása