WTCC - MA VISSZATÉR!

wtcc_ma_qing_hua_01-jpg.jpg

Nem, nem őrültünk meg: nem az időhatározóról van szó, hanem a néhai gyári Citroën versenyzőjéről: Ma Qing Hua rajthoz áll a makaói hétvégén a Sebastien Loeb Racing színeiben, méghozzá egy negyedik C-Elysée volánjánál.

Ismerős arcot láthatunk majd újra a Túraautó Világbajnokság mezőnyében, igaz, csak a makaói versenyhétvége erejéig: Ma Qing Hua a Sebastien Loeb Racing-nél fog versenyezni egy negyedik Citroënben. A 29 éves kínai 2014-ben és 2015-ben futott összesen másfél szezont, amely során kétszer is győzni tudott, történelmet írva a kínai motorsportban.

"Nagyon pozitív vagyok a lehetőség kapcsán, és örömmel térek vissza ebbe a bajnokságba. Nekem nem jelent gondot az utcai pálya, hiszen 2015-ben is nyertem Vila Realban. Makaó egy legendás helyszín és egyben egy bámulatos város, emiatt pedig nagyra értékelem ezt a lehetőséget. Biztosan szükségem van egy kis időre, hogy újra felvegyem a ritmust, de szerintem rendben fognak menni a dolgok, mivel továbbra is nagyon emlékszem az autóra." - nyilatkozta Ma.

A kínai pilóta Tom Chilton, Mehdi Bennani és John Filippi csapattársa lesz, s tulajdonképpen a versenynaptár egyik legnehezebb pályáján egy nem akármilyen mezőnyhöz fog hirtelen csatlakozni, mivel az évtized egyik legszorosabb bajnoksága a mostani - ezzel az ex-gyári versenyző is tisztában van.

"Néztem a WTCC-versenyeket az idei évben, a küzdelem pedig nagyon szoros a Volvo és a számottevően fejlődő Honda között. Azt is láthattuk ideáig, hogy a Citroën továbbra is képes elől lenni, és hiszek a csapatban. Korábban már dolgoztam velünk, akik azóta csak tapasztaltabbak lettek, nekem pedig remek magabiztosságot adnak. A WTCC egy olyan bajnokság, ahol mindig a végéig harcolsz, s bármi megtörténhet a versenyeken. Nem kérdés, hogy szeretnék újra teljes szezont futni." - olvashatóak a kínai további gondolatai a WTCC által kiadott sajtóközleményben.

A makaói versenyhétvégét november 16-a és 19-e között fogják megrendezni, amely az idei év utolsó előtti esemény lesz.

Fotó: WTCC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2012887082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása