F1 - KUBICA A WILLIAMS-NÉL KÖTHET KI?

robert_kubica_f1_season_testing_budapest_day_tx4pgl3hpwxx.jpg

Úgy fest a legújabb sajtóértesülések alapján, hogy a grove-i alakulat elkezdett szemezgetni a lengyel versenyzővel. 

Valószínű, hogy az idei szezon végeztével Felipe Massa, a Williams brazil versenyzője végleg visszavonul a Forma-1-től. S miután a jelentős anyagi háttérrel rendelkező F3-as bajnok, a kanadai Lance Stroll jó eséllyel maradni fog a csapatnál, a grove-iaknak kell keresniük egy remek utódot, aki életkorban meghaladja a 25 esztendőt - ugyanis a főszponzor Martininél kikötés az, hogy ezen feltétel legalább a csapat egyik versenyzője esetében teljesüljön.

A lehetséges opciók pedig egyre csak fogynak, nemrégen például bejelentették, hogy Sergio Pérez jövőre is a Force India csapatát fogja erősíteni. Azonban a legfrissebb pletykák szerint, amelyeket motorsport.com hozott nyilvánosságra, Robert Kubica is ott van a Williams rövidke listáján.

Olyannyira, hogy a grove-i alakulat már közel van ahhoz, hogy felajánljon a lengyelnek egy tesztelési lehetőséget a 2014. évi autóval. Erre a gyakorlásra egy európai pályán kerülne sor a Maláj vagy a Japán Nagydíj pénteki napján, hogy ne figyelje a csapatot árgus szemekkel a média.

lance_stroll_f1_grand_prix_italy_qtk8xgcigh1x.jpg

Kubica korábban 2006 és 2010 között versenyzett a Forma-1-ben, majd a 2011-es idény előtt volt a súlyos ralibalesete, amely derékba törte a pályafutását. Azonban az idei évben már több ízben is tesztelt a Renault-val, a 2012-es és a 2017-es autóval - ám a franciák a következő szezonra leigazolták Carlos Sainzot Nico Hülkenberg mellé.

Úgy tudni ugyanakkor, hogy a Martininek komoly beleszólása van a Williams felállásába. Egyelőre arról pedig nincsenek információink, hogy az alkoholos vállalat a PR-szempontokat figyelembe véve örülne-e, ha Kubica lenne a márka nagykövete.

Ugyanakkor itt léphet színre Nico Rosberg, akinek kapcsán az elmúlt napokban kiderült, hogy Robert Kubica menedzsere lesz, hogy segítsen a lengyelnek visszatérni a Forma-1-be. A német pedig korábban, 2006-tól 2009-ig a Williams színeiben versenyzett. Amennyiben Kubica és a Williams egyezségre jutnának, könnyen előfordulhat, hogy Rosberg felvehet valamilyen nagyköveti szerepet a Martininél. 

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3512870896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása