F1 - HIVATALOS: ELDŐLT PÉREZ SORSA 2018 KAPCSÁN!

sergio_perez_f1_grand_prix_singapore_qualifying_7-jnsosvonzx.jpg

Vasárnap délelőtt megerősítették, hogy változatlan felállással fog versenyezni a Forma-1-ben a Force India csapata.

Bejelentéssel kezdte a Szingapúri Nagydíj vasárnapi napját a Force India: a silverstone-i bázis alakulat megerősítette, hogy jövőre nem fog változni a versenyzőfelállás összetétele, tehát Sergio Pérez lesz Esteban Ocon csapattársa.

"A Sahara Force India örömmel erősíti meg, hogy Sergio Pérez 2018-ban is a csapatunknál fog versenyezni. Ez a szerződéshosszabbítás pedig azt jelenti, hogy a Sahara Force India változatlan felállással lesz ott a 2018-as mezőnyben, ugyanis Sergio Esteban Ocon oldalán fog futni." - áll a csapat közleményében. Az értesülések szerint egy évre szól a mexikói versenyző új szerződése, hogy 2019 kapcsán esélye nyíljon arra, hogy alkalmasint kikössön az élcsapatok, azaz a Mercedes, a Ferrari, illetve a Red Bull valamelyikénél.

"Mindig is a Force Indiánál való maradás volt a prioritás a számomra. Ugyanis ez az a csapat, amely lehetőséget adott nekem arra, hogy megmutassam a versenyzői tehetségem, és nagyon boldog vagyok itt. Büszke vagyok mindarra, amit ideáig elértünk, és úgy gondolom, hogy még ennél is többre képesek vagyunk. Az autó fejlesztésében idén is kiváló munkát végzett ideáig a csapat, megalapozva a pozícióként, mint a negyedik legjobb csapat a Forma-1-ben. Végül könnyű volt meghozni azt a döntést, hogy együtt folytassuk ezt a kalandot." - nyilatkozta Pérez a csapat kommünikéjében.

sergio_perez_f1_grand_prix_singapore_practice_nonota5e8pzx.jpg

"Sergio nagyon fontos szerepet játszott az elmúlt években a sikerességünkben. Amióta megérkezett hozzánk 2014-ben, megérett arra, hogy a mezőny egyik leggyorsabb és legkiegyensúlyozottabb versenyzőjévé váljon. A pályán elért eredményei magukért beszélnek, s a négy dobogójával a Force India eddigi legsikeresebb versenyzőjének számít. Az, hogy Esteban mellett megtartjuk Sergiót, stabilitást ad nekünk a következő évre, valamint a Forma-1 egyik legizgalmasabb versenyzőpárosát." - olvashatóak a tulajdonos, Vijay Mallya szavai.

Pérez 2014-ben érkezett meg a Force Indiához, azóta pedig több alkalommal nyújtott nagyon szép teljesítményt, ugyanis a brit-indiai istálló színeiben a GP2 2010-es ezüstérmese négy alkalommal állhatott fel a dobogóra.

Viszont azt még nem tudni, hogy pontosan milyen néven fog indulni a csapat. Ugyanis az év korábbi részében annak a vezetősége fejébe vette azt, hogy 2018-tól egy nemzetközibb névre váltanak. Az elmúlt napokban ennek kapcsán annyi fejleményt lehetett hallani, hogy a Forma-1 vezetőség, azaz a Liberty Media megvétózta a Force One nevet, ugyanis túlságosan hasonlít a Formula One-ra - így jelen állás szerint a Force Racing név lehet a befutó.

Jelen állás szerint így fest a 2018-as rajtrács, a hivatalos bejelentések alapján:

Csapat Versenyzők
Mercedes Lewis Hamilton (#44), Valtteri Bottas (#77)
Ferrari Sebastian Vettel (#5), Kimi Räikkönen (#7)
Red Bull-TAG Heuer Daniel Ricciardo (#3), Max Verstappen (#33)
Force India-Mercedes Sergio Pérez (#11), Esteban Ocon (#31)
Williams-Mercedes ???, ???
Toro Rosso-Honda ???, ???
Haas-Ferrari Romain Grosjean (#8), Kevin Magnussen (#20)
Renault Nico Hülkenberg (#27), Carlos Sainz (#55)
McLaren-Renault Stoffel Vandoorne (#2), ???
Sauber-Ferrari ???, ???


Fotó:
 Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr312870770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása