F1 - ALONSÓNAK ÖSSZEJÖHET JÖVŐRE A LE MANS-I INDULÁS?

fernando_alonso_f1_grand_prix_singapore_previews_99pm_ms5z37x.jpg

Úgy néz ki, a McLaren igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy megtartsa spanyol versenyzőjét, Fernando Alonsót. A kétszeres világbajnok akár a Toyotával is indulhatna jövőre Le Mans-ban.

Egy ideje már tudni lehet, hogy miután Fernando Alonso több értékes évét is elfuserálta a McLaren-Hondánál, új célt tűzött ki: ő akár lenni Graham Hill után az autósport-történelem második versenyzője, akinek sikerül a Tripla Korona - ehhez meg kell nyerni a Monacói Nagydíjat, az Indianapolis 500-at, valamint a Le Mans-i 24 órás versenyt.

2006-ban és 2007-ben a spanyol pilóta a Renault, valamint a McLaren-Mercedes színeiben tudott győzni Monacóban, idén májusban pedig a McLaren-Andretti-Hondával megvetette a lábát a tengerentúlon is: Alonso sokáig győzelemre esélyes volt Indianapolisban, ám 20 körrel a verseny vége előtt cserbenhagyta a Honda-erőforrás, ahogyan tette azt a Forma-1-ben már számtalan alkalommal.

Amennyiben a korábbi terveinek megfelelően jövőre is ott lesz a Forma-1-es rajtrácson, jó eséllyel nem fogja újra kihagyni a Monacói Nagydíjat a 500 mérföldes amerikai futam kedvéért.

fernando_alonso_f1_grand_prix_singapore_qualifying_7m3ynrka0nnx.jpg

Azonban egy másik vágya összejöhet a spanyolnak: korábban, 2015-ben Alonsót már szóba hozták egy lehetséges Le Mans-i indulással, ám a McLaren akkori vezetője, Ron Dennis megvétózta a lehetőséget. Viszont jövőre újra egy olyan hétvégén kerül megrendezésre a franciaországi endurance futam, amikor a Forma-1-ben éppen szabad hétvége lesz.

Igaz, a rajthoz állásra nem a McLaren színeiben fog sor kerülni jó eséllyel, de a csapatnál nincsenek az ellen, hogy egy másik alakulat színeiben tegye ezt meg Alonso - tért ki rá a McLaren ügyvezető igazgatója, Zak Brown: "Úgy gondolom, Le Mans szempontjából a 2018 még túl korai a McLarennek. Ugyanis egyelőre azon dolgozunk minden erőnkkel, hogy a Forma-1-ben újra versenyben legyünk. De már beszéltünk vele Le Mans-ról, és ha rajthoz akar állni, megfelelő körülmények esetén nyitottak vagyunk rá, amennyiben nincs átfedésben a Forma-1-es kötelezettségeivel."

motorsport.com-nak adott interjújában Brown arra is kitért, hogy továbbra is tárgyalnak a kétszeres világbajnokkal a folytatásról, s meglátása szerint jó irányba haladnak a megbeszélések: "Közel állunk egymáshoz Fernandóval. Pénteken este együtt vacsoráztunk Szingapúrban. Elégedett azzal az iránnyal, amelyben halad a csapat, és ő a sportág egyik legjobban megfizetett versenyzője. Ennek így kell maradnia ahhoz, hogy megtarthassuk őt."

21742980_1593097754080006_2647383164968588050_n.jpg

Ami pedig Le Mans-t illeti, úgy néz ki, a Toyota LMP1-es csapata szívesen fogadná Alonso érkezését, de egyelőre ennél többet nem akarnak nyilatkozni a japánok. Bár egyelőre homály fedi azt, hogy mi lesz a Toyota és az LMP1-es kategória sorsa, ugyanis az év végén kiszáll a Porsche, a japán manufaktúra pedig októbernél hamarabb nem fog dönteni a maradásról.

Viszont, ha a Toyota maradna a WEC-ben, és indítaná Alonsót, az azt jelentené, hogy a hat állandó versenyző egyikét be kéne áldoznia Le Mans-ban, ugyanis jövőre nem terveznek három autót indítani Le Mans-ban.

Fotó: Zimbio, FIA WEC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4512870740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása