F1 - A TORO ROSSO A HONDÁVAL FOLYTATJA 2018-TÓL

carlos_sainz_f1_grand_prix_singapore_qualifying_muilowei9h3x.jpg

A tegnapi nap folyamán az is bejelentésre került, hogy a McLaren helyett a Toro Rosso lesz a Honda partnere a következő évtől.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a jövő évtől fogva a McLaren a Renault erőforrásait fogják használni, de ezzel párhuzamosan azt is bejelentették pénteken, hogy a wokingiak által lepasszolt Honda-motorokat a Toro Rosso fogja "megörökölni", amely az utóbbi években rendre váltogatta a motorbeszállítóját.

2013 végén szakított hosszú évek után a Ferrarival, majd két éven át a Renault termékeit használta, majd tavaly 2015-ös Ferrari-erőforrásokkal indult, aztán idén újra visszavándorolt a franciákhoz a faenzai együttes.

A Toro Rossónál már fel vannak készülve a kemény munkára, s a Honda is nagyon várja már a Red Bull "B"-csapatával való együttműködést. 2018 kapcsán visszafogottak a célkitűzések, bár még mindig merésznek tűnnek az előző három év alapján: a végső cél az a Hondának, hogy a legjobb három közt legyen a Toro Rossóval.

Anyagi szempontból előnyös lehet ez a megállapodás a kisbikák számára, hogy így jövőre nem kell majd fizetniük a motorokért, ugyanis így kvázi a Honda gyári csapatává válnak.

Egyelőre kérdéses, hogy kik lesznek a Toro Rosso jövő évi versenyzői. Daniil Kvyat maradását már egészen régóta rebesgetik, így úgy tűnik, a másik ülésért a Red Bull által protezsált Pierre Gasly-nak, valamint a Honda pártfogoltjának, Nobuharu Matsushitának kell megharcolnia.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3512869472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása