WTCC - HOSSZABBÍTOTT SZABÓ ZSOLTTAL A ZENGŐ MOTORSPORT!

wtcc_zsolt_david_szabo_03-jpg.jpg

Az év végéig már nem fog változni a Zengő Motorsport versenyzői felállása a WTCC-ben.

Szabó Zsolt az előző, argentin versenyhétvégén kapott lehetőséget arra a Zengő Motorsporttól, hogy bemutatkozzon a Túraautó Világbajnokság mezőnyében, azt követően, hogy Aurélien Panis, a korábbi Forma-1-es futamgyőztes Olivier Panis fia a szezon felénél úgy döntött, hogy pályafutását inkább a TCR-ben folytatja a Boutsen Ginion Racing színeiben.

A miskolci születésű ETCC-futamgyőztes kiváló teljesítményt nyújtott első bevetésén: annak ellenére, hogy a két évvel öregebb Honda Civic-et terelgette a pályán, egészen közel volt csapattársához, a 2017-es autót Panistól átvevő Nagy Danihoz.

Korábban úgy volt, hogy egy rotációs rendszer fog kialakulni a régebbi technika volánjánál, de a minap a csapat megerősítette a széria hivatalos weboldalán, hogy Szabó végigversenyzi az idei WTCC-szezont.

wtcc_zsolt_david_szabo_01-jpg.jpg

"Boldog vagyok emiatt, s már alig várom, hogy újra versenyezhessek. Argentínában az volt a célom, hogy a lehető legtöbbet tanuljak, abban reménykedve, hogy fogok újabb sanszot kapni, végül jól is alakultak a dolgok. Legjobb tudásom szerint készülök, a célom pedig az, hogy minden egyes alkalommal a Q2-ben legyek. Nagy kihívás lesz ez, mivel az autómban a 2015-ös Honda-erőforrás dolgozik, emellett meg tapasztalatom sincs. De nagyszerű lehetőségem van, s ha jól alakulnak a dolgaim, és a lehető leggyorsabban megyek, akkor pontokat is szerezhetek." - nyilatkozta Szabó Zsolti.

Zengő Zoltán csapatának pedig már nagy tapasztalata van a fiatal tehetségek kinevelésében. A magyar autósport neves csapatvezetőjét meggyőzte a 21 éves versenyző termasi teljesítménye: "Örülök, hogy megadhatom Zsoltnak ezt a lehetőséget. Megmutatta, hogy nagyon gyors tud lenni, s annak ellenére, hogy nem rendelkezik tapasztalattal, komfortosan érzi magát az autóban - ezzel bebizonyította, hogy gyorsan meg tudta tanulni ezt az autót. Remek tehetség, és Dániellel igazán jó párost alkot."

Fotó: WTCC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5012826636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása