F1 - HIVATALOS: BOTTAS JÖVŐRE IS A MERCEDES SZÍNEIBEN FOG VERSENYEZNI

valtteri_bottas_f1_grand_prix_belgium_previews_rucddrnymjjx.jpg

A Mercedes meghosszabbította a kétszeres futamgyőztes finn pilóta szerződését - de vajon mi lesz 2019-ben?

Valtteri Bottas szerződtetését idén januárban, szinte az utolsó utáni pillanatokban bejelentette be a Mercedes, miután tavaly december elején váratlanul távozott a csapattól az akkor frissen koronázott világbajnok, Nico Rosberg.

A finn versenyző pedig bebizonyította a szezon első fele során, hogy megérett arra a feladatra, hogy képes egy élcsapat színeiben kiváló teljesítményt nyújtani. Két futamgyőzelmet szerzett ideáig (Oroszországban és Ausztriában), és jelenleg a harmadik pozíciót foglalja el az összetett pontversenyben. Mindezek után a motorsport.com értesülései szerint a szerződéshosszabbítás már csak formalitás volt.

"Nagy kihívás elé állítottuk Valtterit: az utolsó pillanatban csatlakozott a csapathoz, amellyel a Forma-1 frontvonalára került, csapattársként pedig a legjobb versenyzőt kapta. Mindennek tudatában az eredményei csak még lenyűgözőbbnek tűnnek. Voltak hullámhegyek és -völgyek, de többször volt fent, és csak nagyon kevésszer lent. Olyan nagyszerű pillanatai voltak idén, mint például a két győzelem Oroszországból és Ausztriából. Összességében kiegyensúlyozott volt a teljesítménye, s amennyiben figyelembe vesszük a felfelé ívelő tendenciáját, nem számunkra, hogy folytatjuk vele a munkát 2018-ban is. A Valtteri és Lewis között lévő jó kapcsolat pedig csak egy újabb bónusz a csapatnak - erre van szükségünk ahhoz, hogy felvegyük a harcot a riválisainkkal." - nyilatkozott elégedetten Bottas eddigi teljesítményéről a csapatfőnök Toto Wolff a Mercedes kommünikéjében.

valtteri_bottas_f1_grand_prix_austria_xz0myxvermix.jpg

Azzal, hogy a Mercedes újra "csak" egy évet adott Bottasnak, fenntartja a lehetőséget arra, hogy 2019-re megújítsa a pilótafelállását, ugyanis sokak szerződése jár le 2018 végeztével. Sokan már úgy harangozzák be azt az időszakot, mint az elmúlt évek egyik legőrültebb átigazolási periódusát.

bottas_2017.jpg"Megtisztelve és büszkének érzem magam amiatt, hogy 2018-ban is folytathatom a Mercedesszel való közös munkát, s a Mercedes-család része maradhatok. Közösen napról-napra jobbak erősebbek leszünk a továbbiakban, úgy gondolom, hogy a kemény munkánk határa a csillagos ég. Amióta januárban csatlakoztam a csapathoz, a munka minden napját élveztem. Versenyzőként pedig képes vagyok arra, hogy tanuljak és masszívan fejlődjek, s már volt néhány olyan, nagyszerű közös pillanatunk, amelyet sosem fogok elfelejteni. A Lewisszal való együttműködés is jól alakult ideáig, örülök, hogy megvan köztünk a tisztelet, amelynek köszönhetően együtt segíthetjük a csapat munkáját." - mondta Valtteri Bottas a hosszabbítás kapcsán.

"Amikor a csapat felvett engem a 2017-es szezonra, a hitükre hagyatkoztak, s megbíztak a képességeimben. A 2018-ra érvényes új szerződés pedig megmutatja, hogy megérdemeltem a bizalmukat. Örömmel tölt el engem, hogy az Ezüst Nyíllal ünnepelhettem az első futamgyőzelmeimet. Igaz, még van hova fejlődnöm, ugyanis nem mutattam meg minden bennem rejlő potenciált. Folytatni fogom a kemény munkát a pályán és azon kívül is, hogy tovább javulhassak, az eddigieknél is jobb eredményekre tehessek szert, valamint, hogy bebizonyíthassam, jó döntést hoztak azzal, hogy bíztak bennem. Szeretnék köszönetet mondani a fedélzeten dolgozóknak, illetve a brackley-i és brixworth-i gyár alkalmazottainak. Emellett köszönöm a csapatnak és a szurkolóknak a támogatásukért és a belém vetett bizalmukért. Sokat jelent nekem." - zárta gondolatait a finn versenyző.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2012826476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása