F1 - KÜSZÖBÖN A MCLAREN ÉS A RENAULT MEGÁLLAPODÁSA!

fernando_alonso_f1_grand_prix_italy_kvzxzg6k-l4x.jpg

A legfrissebb sajtóértesülések szerint hamarosan bejelenthetik a McLaren Hondával való szakítását, valamint a Renault-hoz való átnyergelését.

Még a múlt hétvégén szárnyra kapott a pletyka, miszerint a 2018-as esztendőtől a McLaren Renault-erőforrásokat, a Toro Rosso pedig Honda-motorokat fog használni, a jelenleg a faenzaiaknál versenyző Carlos Sainz pedig átigazol a Renault gyári alakulatához.

Nem olyan régen pedig a motorsport.com arról cikkezett, hogy már a küszöbön áll mindezek bejelentése! A felekhez közeli forrásokra hivatkozva arról számolt be a globális szakportál, hogy a McLaren három évre fog aláírni a Renualt-hoz, tehát az aktuális motoréra végéig, 2020-ig. Ezáltal lehetséges lesz majd a váltás 2021-re, amikor is bemutatkozik a Forma-1-ben az új motorformula.

Amennyiben a franciák is tudnak fejlődni a továbbiakban, ez a váltás löketet adhat a McLarennek, amely az elmúlt néhány évet a hátsó traktusban töltötte, köszönhetően elsősorban annak, hogy a Honda V6-osa kifejezetten gyengének és megbízhatatlannak bizonyult. Arról nem is beszélve, hogy a wokingiak ebben a felállásban sokkal jobb esélyekkel ülhetnek tárgyalóasztalhoz kétszeres világbajnok versenyzőjével, Fernando Alonsóval, akit szinte már frusztrál az eredménytelenség, s a szezon végeztével lejár a három évre szóló kontraktusa.

carlos_sainz_f1_grand_prix_italy_ydgmjibe7d4x.jpg

Ezen megállapodás következményeként a Toro Rosso átpártolna a Hondához, s a Renault-val való kontraktus felbontásáért cserébe Carlos Sainz legkésőbb 2018 elejétől lehetőséget kap arra, hogy a franciák gyári csapatának autójával legyen ott a rajtrácson. Korábban olyan spekulációk is felmerültek, hogy akár már az idei Maláj Nagydíjtól átigazolhatna a spanyol pilóta a brit Jolyon Palmer helyére, ám a Toro Rosso a konstruktőri bajnokság miatt ragaszkodik ahhoz, hogy az év végéig ne kelljen változtatnia a versenyzőfelállásán.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6112824950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása