F1 - NEM LÁTHATJUK TÖBBÉ FUTAMON SIR FRANK WILLIAMS-T

sir_frank_williams_f1_grand_prix_bahrain_qualifying_wr37nnt_z_fx.jpg

A Williams csapatalapító-legendája a jövőben már nem a helyszínről fogja figyelemmel kísérni azt, miként teljesít istállója a Forma-1-es nagydíjhétvégéken.

Korábban az már kiderült, hogy idén Claire Williams, Sir Frank Williams lánya több versenyre már nem fogja elkísérni a Williams Martini Racing csapatát, ugyanis bármelyik pillanatban megszülethet az első gyermeke. Nem olyan régen azonban azt is megtudhattuk, hogy a 75 esztendős alapító sem láthatjuk majd, ő viszont végleg visszavonult.

"Amikor látom, miképpen változott meg a családom, hiányt kelt majd bennem az, hogy a szüleim többé nem lesznek ott a Forma-1-es pályákon. Itt nőttem fel, s arra emlékszem, hogy anya és apa is mindig itt volt, de többé már nem lesznek, csakis én." - nyilatkozta Claire Williams a Bild am Sonntag német nyelvű lapnak.

Az élő legendának számító Sir Frank Williams-nek tavaly ősszel, a monzai hétvégétől számítva több héten komoly tüdőgyulladással küszködött - végül november elején döntöttek úgy az orvosok, hogy a brit az otthonában folytathatja a gyógyulást. Az alapító egyébként már az elmúlt évtizedekben is kerekesszékben látogatta a futamokat, miután 1986-ban volt egy súlyos közúti balesete, amely során lebénultak a végtagjai.

"A motorsport szenvedélyesévé vált, az egész életét a Forma-1 tette és teszi ki. Emiatt is kár, hogy a jövőben már nem tud velünk utazni, de még mindig imádja ezt a sportot, ahogyan azt tette az első napon." - folytatta gondolatait Claire.

A helyettes csapatfőnök ezt követően kitért arra, hogy a Williams idei teljesítménye nyilvánvalóan gyengébb több csapaténál is, s reméli, hogy ez a jövőben változni fog. A 41 éves hölgy az újévi ünnepek után áll majd vissza a munkába az 1977-ben megalapított együttesnél, ha minden igaz.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr512822728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása