TCR - JÖNNEK AZ ÁZSIAI VITÉZEK

2017int_photo_news_258_a8daaf5f90e2ee701d31701e3bb057be.jpg

A hétfői nap folyamán kiderült, hogy összesen hét ázsiai versenyző fog indulni a thaiföldi hétvégén.

Ázsiában, pontosabban Thaiföldön folytatja útját a TCR Nemzetközi Széria mezőnye. S amikor megérkezünk a szezonnak ezen pontjára, az többek között azt is jelenti, hogy a mezőnyben fel-felbukkannak ázsiai pilóták. A mostani hétvégén összesen hét lesz belőlük, közülük hat a helyi TCR mezőnyéből érkezik, amely két kategóriára van bontva: a PRO-ra és a PRO-AM-re - természetesen ezek a pilóták a hétvégén mindkét szériában indulni fognak.

RMI Racing Team by Sunoco SEAT Leónjával a PRO-kategória éllovasa, Pasarit Promsombat, akinek nem kevesebb, mint kilenc nemzeti bajnoki címe van különböző kategóriákból - a kilencből hármat a népszerű Thailand Super Series-ben szerzett.

A TCR Thailand mezőnyéből érkező másik öt versenyző a PRO-AM kategóriában versenyez amúgy. Többek között a két éllovas, Chariya Nuya és Nattanid Lewattanavaragul is indul, a Billionaire Boys Racing Honda Civicjével és a Moring Racing SEAT Leónjával. Nuya idén két futamot már nyert a Chang International Circuit-en, Lewattanavaragul pedig a bangsaeni fordulót húzta be, és ezzel ő lett a TCR történetének első női győztese. Jelenleg a két versenyző pontegyenlőséggel áll a tabella élén.

A rajtrácson láthatjuk még Nattachak Hanjitkasen-t (TBN MK Ihere Racing – Honda Civic), Rattanin Leenutaphongot (Yontrakit Racing Team - SEAT León DSG) és a maláj Douglas Khoo-t (Viper Niza Racing - SEAT León) - utóbbi számára már a nemzetközi széria sem ismeretlen, ugyanis az elmúlt két év folyamán több fordulón is indult.

A hetedik ázsiai versenyző a "Turbo" becenévre hallgat, becsületes neve pedig Munkong Sathienthirakul. A thai pilóta a DS Sport Compétition Opel Astráját fogja vezetni a szlovák Mat'o Homola csapattársaként. Sathienthirakul az egyik éllovasnak számít a Thailand Super Series-ben, 2015-ben megnyerte a Super 2000-es géposztályt. A nemzetközi mezőnyben már harmadjára bukkan fel, ugyanis az előző két évben is indult a thai hétvégén - 2015-ben a Craft-Bamboo SEAT Leónjával, tavaly pedig a Team Engstler Volkswagen Golfjával. Legjobb eredményének egy 9. hely számít, amelyet a 2015. évi második futamon ért el.

Fotó: TCR Thailand Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr212789778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása