F2 - ÁTIGAZOLÁSI HULLÁM SPA ELŐTT

_56i4239_4231436.jpg

Komoly mozgolódás történt a nyári szünetben: De Vries és Deletraz helyet cseréltek, Merhi visszatér.

Louis Deletraz azok után érkezett meg a Forma-2 mezőnyébe, hogy az előző három évben éppen csak lemaradt a Formula Renault 2.0 NEC-ben, a Formula Renault 2.0-ás Európa-kupában és a Formula V8 3.5-ben. A 20 éves svájci 2016-ban a Renault kötelékében volt, azonban az idei évre kipottyant a programból.

Deletraz, aki egyébként a Haas F1-es versenyzőjének, Romain Grosjeannak a támogatását élvezi, a Racing Engineering csapatához írt alá, ám az újonc éve ideáig eléggé nehézkesen alakult, ugyanis csupán egyetlenegy pontot tudott szerezni a hét versenyhétvége során.

A szerdai nap folyamán bejelentették, hogy a hátralévő négy víkenden a svájci versenyző a Rapax színeiben fog versenyezni, amely a konstruktőri bajnokságban jelenleg az ötödik pozíciót foglalja el. Az olasz istálló ezt javarészt az egyéni bajnokságban a nyolcadik helyen álló holland Nyck De Vries eredményeinek köszönheti, miközben a másik, #19-es számú gépben Johnny Cecotto Jr., valamint Sergio Canamasas 34 egységet szereztek összesen.

Azonban a most esedékes, belgiumi hétvégétől De Vries is másik csapat színeiben lesz jelen a rajtrácson, mégpedig Deletraz helyét fogja átvenni a Racing Engineering-nél. Ahogy azt korábban említettük, a McLaren Forma-1-es, valamint az Audi DTM-es programjához közel álló ifjú tehetségnek nagyon jó éve van a Forma-2-es a bajnokságban: megnyerte a monacói sprintversenyt, valamint Bakuban második lett a főfutamon, a Hungaroringen pedig mindkét verseny alkalmával felállhatott a pódium legalsó fokára.

A Rapaxnál pedig kvázi komplett vérfrissítés megy végbe, mivel Deletraz csapattársa a Forma-1-et is megjárt Roberto Merhi lesz. A spanyol versenyző visszatérőnek számít a nevelőszériában, mivel a barcelonai hétvégén a Campos Racing színeiben indult.

Tehát, Spa-Francorchamps-ban Deletraz, De Vries és Merhi is új csapatnál debütálnak majd.

Fotó: Zak Mauger / FIA Formula 2 Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9412775620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása