F1 - MÁR MEG IS VAN A BELGA HÉTVÉGE ELSŐ RAJTBÜNTETÉSE

stoffel_vandoorne_f1_grand_prix_hungary_practice_gvkf7mzvstyx_1.jpg

A McLaren-Honda belgája, Stoffel Vandoorne biztosan a mezőny végéről kezdheti majd meg élete első hazai Forma-1-es versenyét.

Stoffel Vandoorne, a GP2 2015-ös bajnoka a mostani hétvégén fog először a hazai közönsége előtt versenyezni a Forma-1-ben a hazai közönsége előtt. Azonban nem olyan régen kiderült, hogy a belga biztosan hátrányból fog indulni Spa-Francorchamps-ban.

Vandoorne-t 35 rajthelyes büntetéssel sújtják, amiért a Honda úgy döntött, hogy egy vadonatúj egységet fog beépíteni a belga versenyző MCL32-esének a hátuljába a hármas specifikációjú motorból - számolt be a hírről az F1Today.net. Csapattársa, Fernando Alonso ugyanazt az aggregátot fogja használni Belgiumban, amellyel a Magyar Nagydíjon is versenyzett.

"Már nagyon hosszú ideje várok arra, hogy Forma-1-es versenyzőként teljesíthessem az első Belga Nagydíjat. Minden versenyző izgatott a hazai hétvégéjén, ugyanis ez egy nagyon különleges hétvége. Nagyszerű lesz, hogy a hazai közönségem fog támogatni, biztosan nagyon sokan kint lesznek, ahogyan a családom és a barátaim is kilátogatnak azért, hogy támogassanak engem." - nyilatkozta a 25 éves versenyző a McLaren belgiumi előzetesében az első hazai hétvégéje kapcsán.

A belga rajongók utoljára 2011-ben köszönhettek hazai versenyzőt a helyi nagydíjhétvége alkalmával, Jerome d'Ambrosio személyében. Akkor a Virgin-pilóta a 20. helyről rajtolva a 17. pozícióban látta meg a kockás zászlót.

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8312776074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása