F1 - BEJELENTÉST TETT A MCLAREN IS: VANDOORNE MARAD

img_8419.JPG

A wokingi együttes megerősítette, hogy a 2015-ös GP2-bajnok helye jövőre is garantált a Forma-1-es rajtrácson.

Néhány nappal pályafutása első hazai versenye előtt megnyugodhatott a jövője kapcsán Stoffel Vandoorne, ugyanis a McLaren szerdán kora délután megerősítette, hogy hosszabbít a belgával a 2018-as idényre.

"Örülök, hogy a csapat hivatalosan bejelentette, hogy jövőre is nekik fog versenyezni. Ennek köszönhetően pedig képes leszek arra, hogy újoncévem második felében maximálisan kézben tarthassam a dolgokat, s kihozzam a legtöbbet az autómból, a mérnökeimből, valamint mindenből és mindenkiből, amik és akik körülvesznek." - fogadta örömmel a hírt a belga.

"Amikor 2016 végén bejelentettük, hogy 2017-ben Stoffel a McLaren-Honda versenyzője lesz, már akkor megfogalmazódott bennünk az a terv, hogy sok-sok évig nálunk versenyezhet. A terv nem változott meg, ennélfogva pedig örömmel jelentem be, hogy a következő szezonban is nálunk folytatja. Ahogyan minden újonc esetében, úgy neki rengeteget kellett tanulnia első Forma-1-es szezonjának első felében, de nagyon megbízunk benne, ezáltal minden egyes alkalommal jobb és jobb." - nyilatkozta a McLaren közleményében a versenyigazgató Eric Boullier.

Vandoorne, 2015 GP2-bajnoka 2013-ban csatlakozott a McLaren junior programjához, de csak 2016-ban, egy bahreini beugrás alkalmával debütálhatott a Forma-1-ben a wokingi alakulat színeiben - végül a 10. helyen célba érve meg is szerezhetett pályafutása és a csapat az évi első pontját.

2017-ben pedig egész évre ülést kapott, miután Fernando Alonso oldalán leváltotta Jenson Buttont. Nem indult a belga számára könnyen a szezon, de az elmúlt hetekben egyre jobb a teljesítménye, amelyet a hungaroringi pontszerzése is bizonyít.

Tehát, Vandoorne marad jövőre is, azonban azt még homály fedi, hogy ki lesz a csapattársa. Fernando Alonso vagy esetleg valaki más?

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2012774250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása