F1 - MODERN ÚJÍTÁSOK ELŐTT ÁLL A FORMA-1

2017_austrian_gp_preview_003.jpg

Úgy néz ki, az új tulajdonosok mindent megtesznek annak érdekében, hogy abszolút nézőbaráttá váljon a Forma-1: gamer-világbajnokság indul, terítéken van már az új kétüléses autó terve is. Sőt, a királykategória a modernitás felé is nyitni tervez azzal, hogy már fontolgatják az önvezető biztonsági autó lehetőségét.

Gamer-világbajnokság indul a Forma-1-ben!

Nagy szabású bejelentést tett a Forma-1 vezetősége a hétfői nap folyamán, miszerint egy úgynevezett e-sport világbajnokságot fog elindítani szeptemberben, nem sokkal a 2017-es szezont és néhány klasszikus verdát magába foglaló játék megjelenését követően. A projektben a játékot készítő Codemasters mellett az e-sportban immár nagy tapasztalattal bíró Gfinity is közreműködik.

A játék PC-re, PS4-re és XBox-ra is meg fog jelenni - az érdeklődők, akik érzik magukban a tehetségét, bármelyik platformról regisztrálhatnak majd. A bajnokság egy selejtezővel fog kezdődni, amely egy kétkörös kvalifikáció lesz, amelyet a monzai és a suzukai pályán fognak lebonyolítani.

20914461_10154896837862060_8940299173990228498_n.jpg

A legjobb 40 versenyző továbbjut az elődöntőbe, amelyre október 10-11-én kerül majd sor, a londoni Gfinity Arénában. Innen a 20 legjobb bekerül a döntőbe, amely a november végén esedékes, szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon fognak lebonyolítani, egy háromfutamos minibajnokság formájában.

A Forma-1 történetének első e-sport-bajnoka automatikusan tovább fog jutni a 2018. évi elődöntőbe, sőt, az F1 2018 játékban saját karaktere lesz, hasonlóan a valódi mezőny tagjaihoz.

Az érdeklődők majd ezen az oldalon jelentkezhetnek, amint kezdetét veszi a regisztrációs folyamat.

Megújul a kétüléses F1-es autó - ilyen lesz!

Azonban a vezetők nem csak ezzel a bajnoksággal akarnak a rajongók kedvébe járni. Az idei évben elindult az F1 Experiences program, amelynek keretein belül a vastag pénztárcával rendelkezők mindenféle élményben részesülhetnek, a leggazdagabbak pedig két kör erejéig még a kétüléses Forma-1-es autóba is bepattanhatnak.

Igen ám, csak az eme célra használt versenygép, amely az 1998-as Tyrrell alapjain nyugszik már eléggé ómódi. Így a projektet üzemeltető Paul Stoddart Mike Gascoyne, a néhai Caterham istálló szakembere segítségét kérte, hogy rázza egy kicsit gatyába a technikát.

2017_hungarian_gp_friday_002.jpg

"Paul egyszer csak kapcsolatba lépett velem, s arra kért, hogy vessek egy pillantást a dolog technikai oldalára, ami ideális. A tény, hogy az eredeti autót én terveztem, sőt, vezettem is, nagyon teljessé teszi a történetet. Paul azt szeretné, ha modernebb külsejük lenne ezeknek az autóknak, továbbá azt, ha a megbízhatóság is javulna.

Természetesen modernebb aerodinamikai csomagot fognak kapni az autók, amely az idei szabályokhoz alkalmazkodva új első és hátsó szárnyat, valamint új oldalsó légterelőket foglal magában. Két új karosszériát is építünk, segítve a pilóták beszállását annak érdekében, hogy nagyobb alkatú személyek is bele tudjanak ülni kényelmesen és biztonságosabban.

Új elektronikát is gyártunk, ugyanis gyenge pontja a megbízhatóság kérdésének, ugyanis ezeket egyszerűen már nem gyártják. Az utasok képernyőt is fognak kapni, hogy láthassák, hol vannak éppen a pályán." - nyilatkozta a motorsport.com hasábjain Gascoyne a kétülésesről, amelyet jövőre már minden helyszínen akarnak indítani.

A Forma-1-es is megszállják az önvezető verdák?

Nagyon úgy fest, hogy hamarosan egy, a rajongók körében nem túl népszerű újítást láthatunk majd, miszerint a biztonsági autó volánja mögött Bernd Mayländert egy számítógép válthatja le. Legalábbis a Forma-1 technikai részlegének a vezetője, Marcin Budkowski erről nyilatkozott a motorsport.com hasábjain:

"Ez egy olyan technológia promótálásában jelentene segítséget, amelyet manapság kisebb szkepticizmus övez, de legalább láthatnánk, hogy működőképes a technika. Így többé már nem lenne jelentősége a biztonsági autó vezetőjének, ugyanis az egészt egy számítógép irányítaná. De érdemes lenne figyelembe vennünk a Forma-1-ben a versenyző nélküli autókat is: a mérnökök imádnák valószínűleg, de a szurkolók annál kevésbé..."

2017_azerbaijan_gp_raceday_062.jpg

Korábban már a Formula-E-ben is indult hasonló projekt. Az elektromos formulaautós szériában éppen a Roborace-szel kísérletezgetnek, ami az önvezető technológiát illeti. Budkowski szerint a Robocar lenne a leginkább hasznos a technológia fejlesztését illetően, ami a Forma-1-es rajongók tetszését nem nyerné el minden bizonnyal.

Fotó: MakFormula1, F1 Games from Codemasters - Facebook

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr112770666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása