F1 - SAJTÓHÍR: STROLL A FORCE INDIÁHOZ IGAZOLHAT?

lance_stroll_f1_grand_prix_hungary_hazzu2fzldfx.jpg

Pletykaszinten merült fel az olasz sajtóban a hír, miszerint a Williams dobogósa jövőre már a szintén Mercedes-motorokat használó Force India színeiben versenyezhet.

Max Verstappen után, a száguldó cirkusz történetének második legfiatalabb versenyzőjeként mutatkozhatott be idén a Forma-1-ben a Forma-3-as Európa-bajnokság tavalyi toronymagas bajnoka, Lance Stroll. A 18 éves kanadai számára azonban nem indult valami jól a királykategóriás kaland: az első három versenyen kiesett, majd az eredmények elmaradása és az apja mögött álló komoly vagyon miatt kapott egy komolyabb kritikaáradatot a nyakába.

Ezekre a negatív sugallatokra egy kanadai pontszerzéssel, majd egy bakui dobogós helyezéssel reagált, amelyet még egy spielbergi 10. hely követett. Azóta nem szerzett pontot Stroll, de ez inkább az autóbéli teljesítményhiánynak tudható be, hiszen Felipe Massa is rendesen küzd az FW40-es konstrukcióval.

lance_stroll_f1_grand_prix_hungary_practice_mnsbuclchuux.jpg

Az olasz Italiaracing értesülései szerint pedig a milliárdos édesapja, Lawrence Stroll arra készül, hogy részesedést vásároljon a Force India csapatából, amely jó eséllyel jövőre már a Force One nevet fogja viselni - az "India" kifejezés elhagyásával nemzetközibbé váló név kapcsán abban reménykednek a csapatnál, hogy az vonzóbb lesz a támogatók számára.

Ez a pletyka pedig kapásból alapját adja egy másiknak, ugyanis felmerült, hogy jövőre a kisebbik Stroll már a silverstone-i bázisú együttesnél vezethet.

Ráadásul simán elképzelhető, hogy a pletyka valósággá válik, ugyanis a Force Indiának most már minden pennyre szüksége van ahhoz, hogy még előrébb léphessen - ismerte el az istálló tulajdonosa, Vijay Mallya korábban: "Egy picivel több pénzzel a zsebünkben hatalmas előrelépést tehetnénk meg. Természetesen folyamatosan a TOP-3-ban harcolnánk akkor."

lance_stroll_azerbaijan_f1_grand_prix_81tdvazwmzax.jpg

Stroll a teljesítményével felhívta magára a Forma-1 újdonsült ügyvezető igazgatójának, Chase Carey-nek a figyelmét, aki az ifjú williamses azerbajdzsáni tündöklését nevezte meg az egyik kedvenc pillanatának 2017-ben.

"A sportban az egy nagyszerű sztori, amikor egy gyengébb versenyző váratlanul sikeres lesz. Stroll-nak hónapokon át kellett hallgatnia a kritikákat, az édesapja pénze miatt is. De aztán válaszolt ezekre a bakui pályán. Szeretnék még sok ilyet látni." - fogalmazott Carey.

Természetesen sem a Force Indiánál, sem Strolléknál nem foglalták álláspontot a hír kapcsán, amely egyelőre továbbra is pletykaként kezelendő.

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8512729726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása