F1 - KI A MEZŐNY BAJKEVERŐJE?

daniil_kvyat_f1_grand_prix_hungary_csvuulpiac3x.jpg

GPUpdate.net összegyűjtötte, hogy állnak a Forma-1-es pilóták a büntetőpontokkal. Daniil "Torpedó" Kvyat már a határon táncol, ami az egyfutamos eltiltást illeti...

2014-ben vezették be a Forma-1-ben a büntetőpontokat: ha valaki ezekből 12 hónap leforgása alatt összegyűjt tizenkettőt, akkor annak a szuperlicenszét automatikusan felfüggesztik egy verseny erejéig, utána újraindul a "pontgyűjtés" folyamata.

Momentán az egyfutamos eltiltáshoz a legközelebb Daniil Kvyat áll, 10 büntetőegységgel. A Toro Rosso orosz versenyzője -, aki már a Torpedó becenevet is megkapta - az elmúlt öt nagydíjhétvégén összesen hét strigulát szerzett. Kanadában a rajtpozíció nem megfelelő elfoglalásáért, Ausztriában Alonso és Verstappen kiütéséért, Silverstone-ban pedig azért kapott büntetőpontokat, már nem biztonságos módon tért vissza a pályára, és kiütötte a csapattársát, Carlos Sainzot.

Ami pedig mindenképpen rossz hír Kvyat számára, hogy legközelebb csak október 23-án fog elévülni két pontja. Tehát, ha az elkövetkezendő hat futam során összegyűjt még két strigulát, akkor a soron következő versenyen nem indulhat.

daniil_kvyat_f1_grand_prix_great_britain_qcdq0j8x7rwx.jpg

A dobogóra még a bajnokságot vezető Sebastian Vettel, valamint Kevin Magnussen fértek fel, 7-7 ponttal. A ferraris pilótának korábban volt 9 strigulája is, ám a Brit Nagydíjat követően kettő érvényét vesztette. A megmaradt hétből "csak" hármat gyűjtötte össze az idei szezonban, a riválisával, Lewis Hamiltonnal történt bakui incidensért. A másik négy egység még az előző szezon második felében jött össze.

A Haas dánja mindeközben egy pontot kapott Oroszországban a pályahatárok be nem tartásáért, kettőt Kanadában, amiért a virtuális biztonsági autós fázis vége előtt előzött, és kettőt a Hungaroringen Nico Hülkenberg kiszorításáért. A megmaradt kettőt pedig még a tavalyi Amerikai Nagydíjról hozta.

Stoffel Vandoorne, Sergio Pérez, Jolyon Palmer és Sainz Jr. öt strigulával rendelkeznek, Nico Hülkenberg és Esteban Ocon meg néggyel. 

Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen, Marcus Ericsson, Fernando Alonso, Lance Stroll, Valtteri Bottas, valamint az idei szezon első két versenyén rajthoz álló Antonio Giovinazzi azok a versenyzők, akik az elmúlt 12 hónapban nem tettek rossz fát a tűzre.

sergio_perez_f1_grand_prix_hungary_1lqztjzljufx.jpg

A megrovásokra pedig az a szabály vonatkozik, hogy ha egy versenyző egy szezonon belül összegyűjt belőlük hármat, és közülük kettőt versenyzői kihágásért, akkor a soron következő futamon az időmérőn elért pozíciójához képest 10 hellyel hátrébb kerül a rajtrácson.

Sergio Péreznek van a legtöbb megrovása a mezőnyben, szám szerint kettő, amelyből az egyiket kapta versenyzői kihágásért. Vettel, Sainz Jr., Stroll és Ricciardo neve mellett 1-1 megrovás szerepel. Ugyanakkor csak a Red Bull-pilóta esetében beszélhetünk egyéb "csalafintaságról": Kínában totálisan lekéste a nemzeti himnuszt.

A büntetőpontok listája:

Daniil Kvyat: 10
Sebastian Vettel: 7
Kevin Magnussen: 7
Stoffel Vandoorne: 5
Sergio Pérez: 5
Jolyon Palmer: 5
Carlos Sainz Jr.: 5
Nico Hülkenberg: 4
Esteban Ocon: 4
Romain Grosjean: 3
Max Verstappen: 3
Esteban Gutiérrez: 3 (már nem tagja a mezőnynek)
Felipe Massa: 2
Lewis Hamilton: 2
Pascal Wehrlein: 2
Jenson Button: 2 (visszavonult)
Nico Rosberg: 2 (visszavonult)
Felipe Nasr: 2 (már nem tagja a mezőnynek)
Daniel Ricciardo: 0
Kimi Räikkönen: 0
Marcus Ericsson: 0
Fernando Alonso: 0
Lance Stroll: 0
Valtteri Bottas: 0
Antonio Giovinazzi: 0 (a szezon első két versenyén indult csak)

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8512723134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása