F1 - A GP3-AS ÉLLOVAS MEGTALÁLTA A HALO ELŐNYÉT!

george_russell_f1_season_testing_budapest_fe50ty8y9lx_1.jpg

George Russell szerint a sokak által gyűlölt fejvédőeszköznek van pozitív oldala is...

A GP3-as listavezető, George Russell kedden és szerdán, a Hungaroringen lebonyolított, szezonközi Forma-1-es teszt során kipróbálhatta a Mercedes versenygépét, illetve a 2018-ban debütáló glóriát is. A fejvédőről ideáig javarészt csak negatív megnyilvánulásokat olvashattunk, azonban a fiatal brit viszonylag pozitívan nyilatkozott róla - a trükkös beszállást leszámítva nem volt feltétlenül gondja vele, sőt, még egy nagyon komoly előnyét is felfedezte!

"Meglepetést okozott nekem a Halo olyan téren, hogy jobban láttam vele, mint ahogyan azt elképzeltem. A nap vége felé volt egy nagyon pozitív tapasztalatom: amikor ment le a nap, a Halo eltakarta azt a szemeim elől. Így többet láttam a pályán, mint amennyit szoktam így 17 óra 30 perc magasságában, amikor is a nap meglehetősen alacsonyan van." - ecsetelte a motorsport.com hasábjain Russell a Halóval kapcsolatos pozitív élményeit.

img_1814.jpg

"Hogy őszinte legyek, versenyzői perspektívából nézve egy kvalifikációs kör során tökéletes a láthatóság ezzel az eszközzel is. Egyedül a rajtlámpák figyelésekor zavarhat be, de nagyon meglepődtem azon, hogy mennyi mindent lehet látni a Halóval." - folytatta gondolatait a brit.

Russell számára a Halo csak a ki-beszállás alkalmával okozott gondot, de elmondása szerint idővel meg lehet találni a helyes technikát ennek kiküszöbölésére: "Eléggé trükkös volt kiszállni az autóból és beszállni az autóba, a tapasztalathiányból kifolyólag. Ugyanis idővel meg lehet találni a helyes technikát arra, hogy hova rakd a kezeidet, és a többi. Eleinte küszködtem is vele, de a végére, néhány próbamenetet követően könnyedén tudtam venni ezt az akadályt. Meg tudod tartani magadat a Halóval, utána pedig már csak fel kell tolnod magadat. Egyedül a lábakat nehéz behelyezni az autóba, ugyanis eléggé magasan van a Halo. De úgy gondolom, az emberek többsége egyetlen lépéssel át tudja hidalni ezt a problémát."

img_1708.jpg

A 19 éves brit egyébként egy progresszív és pozitív tesztet zárt: elégedett is volt a teljesítményével a versenyző, annak ellenére, hogy ez a gyakorlás számára nem éppen arról szólt, hogy a jobbnál jobb köröket pörkölje oda a többieknek.

"A legtöbb versenyző az eredménylista tetején akar zárni, de most nálunk ez a teszt nem igazán erről szólt. Megvoltak a céljaink különböző dolgok kapcsán, és úgy zártuk ezt a gyakorlást, hogy nagyon sok mindent tanultunk. Néhány csapat arra fókuszált, hogy kevés üzemanyaggal időmérős tempót diktáljon és azzal elől zárjon. Azonban ezek a célkitűzések eltértek a mieinktől. A mi szemszögünkből nézve mindent bevetettünk annak érdekében, hogy legyen egy produktív gyakorlásunk." - értékelte a Mercedes volánja mögött eltöltötte két napot Russell.

Fotó: Zimbio, Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr412716890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása