F1 - VETTELÉ A MÁSODIK NAP, KUBICA VISSZATÉRT!
Forma-1 2017: Hungaroringi tesztsorozat, 2. nap

img_1714.jpg

Sebastian Vettel zárta az élen a második tesztnapot a Hungaroringen, a ferrarist a briliáns teljesítményt nyújtó Lando Norris követte a McLarennel, de a nap szenzációja mégis Robert Kubica volt, aki a negyedik helyen tért vissza a Renault-val. Így alakult a #BudaTest második napja!

Azok után, hogy vasárnap megnyerte a 32. Magyar Nagydíjat, Sebastian Vettel a második hungaroringi tesztnapot is az élen zárta, annak ellenére, hogy csak a délelőtti etapban gördült pályára a Ferrarival. A németek négyszeres világbajnoka 1:17.124-gyel futotta meg az etalonidőt, amely 9 tizeddel volt lassabb, mint a szombati nap folyamán futott pole-köre.

Viszont a nap egyik sztárja Lando Norris volt, aki a második helyre repítette az MCL32-es kódjelű McLaren-Hondát. A Forma-3-as élmenője a nap végére már csak két tizeddel maradt el a Ferraritól. Norris 91 kört teljesített, és csak egyszer állt meg alatta az autó, pont a délelőtti etap végén. A brit mögött Vettel délutáni váltótársa, Kimi Räikkönen lett a harmadik, 5 tizeddel elmaradva.

img_1833.jpg

A nap másik szenzációja pedig az volt, hogy ROBERT KUBICA VISSZATÉRT! A lengyel versenyző a 2011. évi, brutális ralibalesete óta először vezetett aktuális évi autót. Az egyszeres futamgyőztes nagyon szépen teljesített a Renault-val: konstans etapokat ment, megtett 142 kört, és 1:18.572-vel a negyedik helyen zárt!

Kubica mögött a Toro Rosso versenyzői zártak: a délelőtti műszakot teljesítő Sainz az 1:18.850-es körével bő másfél tizedet adott délutános kollégájának, Daniil Kvyatnak. Az orosz pilóta alatt az utolsó fél óra elején megállt az autó, amivel előidézte a nap második piros zászlós fázisát. Ezt még további egy követte az utolsó percekben, amellyel véget is ért a szerdai gyakorlás.

A Force India a tegnapi naphoz hasonlóan ma is pályára küldte fejlesztőpilótáját, Nikita Mazepint, illetve a DTM-ből ismert Lucas Auert - az orosz a hetedik leggyorsabb időt produkálta, míg az osztrák a kilencediket. Kettejük között a Mercedesszel a GP3-as éllovas, George Russell zárt.

dgogaqjwsamnk5d.jpgGeorge Russell a szerdai nap folyamán kipróbálta a glóriát. (Fotó: George Russell / Twitter)

A fiatal brit versenyző számára láthatóan nem a gyorsaság volt az elsődleges - erre például abból is következtetni lehetett, hogy pályára vitte a halót, amelyet a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mindenképpen be akar vezetni 2018-tól, annak ellenére, hogy tízből kilenc csapat leszavazta, nem beszélve mondjuk a szurkolók felől érkező negatív kritikákról. (Mint azóta kiderült, csak a Ferrari voksolt a glória mellett, amelyre azóta több versenyző is rábólintott.)

Pierre Gasly a 10. lett a Red Bull autójával, az osztrákok francia származású tesztpilótáját egy F2-es élmenő, Luca Ghiotto követte. A maga 161 körével a nap legszorgosabb versenyzőjének bizonyult olasz ifjonc a Williamstől kapott lehetőséget, s a 11. helyen zárt. Az utolsó két pozícióban Santino Ferrucci zárt a Haas-Ferrarival, valamint az első Forma-1-es tesztjét abszolváló Nobuharu Matsushita a tavalyi Ferrari-motort használó Sauber C36-ossal.

Ezennel viszont már tényleg vakációra vonul a száguldó cirkusz apraja-nagyja, legközelebb Spa-Francorchamps-ban fognak felbőgni a V6-os motorok, augusztus utolsó hétvégéjén.

A szerdai tesztnap végeredménye:

f1_2017_budatest_day2.jpg

Képgalériánk a tesztről:

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7812711180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása