GP3 - AITKEN IDEI ELSŐ GYŐZELMÉT ARATTA
GP3 2017: Hungaroring, Időmérő edzés / 1. futam

_54i3977_4228627.jpg

Jack Aitken a kvalifikáció megnyerése után, a főfutamon sima rajt-cél győzelmet aratott - idén először állhatott fel a dobogó legtetejére az ART Grand Prix brit versenyzője!

Szombat délelőtt a GP3-asok programja az időmérő edzéssel vette kezdetét, amely kis híján négyes ART-győzelemmel zárult, ám az utolsó pillanatokban a tridentes Dorian Boccolacci egyetlenegy ezreddel megelőzte a francia Antoine Hubert-t a negyedik rajtpozícióért.

A pole pozíciót Jack Aitken kaparintotta meg, aki az 1:31.754-es idejével közel két tizedet adott brit kollégájának, George Russell-nek. A harmadik helyen Nirei Fukuzumi, a francia gárda japán pilótája zárt. A négy ART-oson és Boccolaccin kívül még Alesi, Kari, Joerg, Lorandi és Calderon fért be a TOP-10-be. A mezőny újonca, a DAMS-os Matthieu Vaxiviere az utolsó, 19. rajtkockát tudta csak megkaparintani.

Az időmérő végeredménye:

gp3_2017_hun_q.jpg

Kora este pedig megrendezésre került a főverseny, amely George Russell, a bajnoki éllovas drámájával kezdődött: lerobbant a brit versenyző alatt az ART Grand Prix-s autó, már a felvezető körön!

Ezt követően a verseny nem hozott túl sok fordulatot, a 22 kör két rövidebb megszakítást hozott. Az első kör után be kellett küldeni a biztonsági autót, ugyanis Arjun Maini (Jenzer Motorsport) és Tatiana Calderon (DAMS) megállt a pályán. Valamivel később Steijn Schothorst (Arden International) műszaki hibája miatt helyezték érvénybe a VSC-t néhány kör erejéig.

Jack Aitken győzelmét pedig csak Fukuzumi veszélyeztette az első körben egy támadási kísérlettel, ám a brit meg tudta őrizni a pole pozícióját, egészen a kockás zászlóig. A brit ezzel megszerezte az idei első győzelmét, a célvonalnál közel 4.5 másodperccel megelőzve japán csapattársát, a dobogó legalsó fokára pedig Hubert állhatott fel.

_54i4115_4229365.jpg

Alessio Lorandi lett a negyedik a Jenzer Motorsport autójával, megelőzve a Trident mind a négy versenyzőjét (Dorian Boccolacci, Giuliano Alesi, Kevin Joerg, Ryan Tveter). Az első tíz sorrendje Niko Karival és a DAMS-os Bruno Baptistával lett teljes.

A pontverseny szorosabbá vált a futamot követően, ugyanis Russell előnye a kieséssel 9 pontra zsugorodott, Fukuzumi és Hubert hátránya a 3-4. helyen pedig 20 egységnyi.

Vasárnap 9:10-től megrendezésre kerül a sprintfutam!

A főfutam végeredménye:

gp3_2017_hun_r1.jpg 

Fotó: GP3 Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7812700739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása